ЈОВАНА РИСОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Са Брегаром стижу успеси!

С. КРСТОВИЋ

04. 04. 2021. у 22:00

ЈОВАНА Рисовић је радосна што је нови селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар.

ЈОВАНА РИСОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Са Брегаром стижу успеси!

ФОТО: Архива

Чуварка мреже наше селекције презадовољна је сарадњом са словеначким стручњаком у Криму и верује да за њу и девојке долазе лепши дани. Нада се да ће средином априла у баражу бити боље од Словачке и изборити пласман на СП, од 1. до 19. децембра у Шпанији.

- Срећна сам што долази тренер с којим сарађујем од почетка сезоне. Брегару је најбитнији однос на терену, према игри, борбеност и жеља. Видела сам да је за сајт РСС изјавио да није битно колико која играчица има године, већ како ћемо се понашати на терену. Млад је тренер, али има доста искуства и квалитета. Да је квалитетан тренер, уверила сам се ове сезоне, у коју је Крим ушао са младим играчицама, а он је извукао из нас оно најбоље. Изузетно добро уме да спреми екипу и тактички, за његове године зна доста добро рукомет - наглашава у телефонском разговору за "Новости" Јована Рисовић.

ОПОРАВАК СА СЛОВАЧКОМ

СВЕСНА је Јована Рисовић да живот иде даље, али и да још пате због неуспеха на квалификацијама за Олимпијске игре.

- Остало нам је у главама да смо имали велику шансу, али не можемо да вратимо време, биће нових великих такмичења, ако бог да и квалификације за Олимпијске игре у Паризу. Мислим да можемо да се опоравимо, дуго смо у спорту, професионалнци. Имамо квалитет да се дигнемо и да заборавимо прошлост. Сада имамо нову прилику, крећемо од нуле. Очекујем тешке дуеле са Словачком, али мислим да ћемо све урадити на најбољи начин и пласирати се на СП у Шпанији.

Јована примећује да је Урошу близак српски менталитет, као и да веома поштује наш спорт уопште:

- Много му се свиђа начин на који уносимо енергију и емоцију у спорт. Зато верујем да ћемо са њим остварити добре резултате, нарочито у баражу за СП. Ускоро је прво окупљање, немамо много времена, нов је, надам се да ће девојке у припремама за дуеле са Словачком упознати његов систем и да ћемо се прилагодити.

Оно што све храбри јесте да ће од следеће сезоне у Криму, осим Рисовићеве, играти и Драгана Цвијић, Андреа Лекић, Катарина Крпеж Шлезак и Сања Радосављевић.

- То ће много да нам значи, јер у нашем спорту не можемо често да се окупљамо. Зато ће бити лакше, јер ће и тренер и пет играчица бити у једном клубу, навићи се на један систем, тако да мислим да ће нам због тога бити лакше - каже Рисовић.

Многи се питају шта Брегар може то ново да донесе нашој селекцији.

- Мислим да сваки тренер има свој специфичан рад и сматрам да Брегар може да донесе нову енергију, да нас мотивише да дамо свој максимум. Већ сам рекла да је млађи тренер и на ту енергију и позитивност можемо да добијемо много. А уверила сам се и да много зна - подвлачи Рисовићева.

НАПРЕДАК УЗ БРАНКУ

О ГОЛМАНИМА ће да брине Бранка Јовановић, која са Јованом ради и у Криму.

- Рад са неким стручним у том делу много значи. Моје искуство са Бранком је веома позитивно, јер имам доста успеха. Срећна сам што ћемо имати квалитетан рад и у периоду када смо ван клубова - каже Рисовићева.

Можда ће Урош Брегар због својих година, 42, бити генерацијски ближи девојкама.

- Има и тога. Али, не значи што је млад да однос може да буде другачији. Има ауторитет и мислим да се то стиче на терену, кроз знање и играње, што Брегар има. Верујем да ћемо то показати на прави начин, и ми, и он - сматра Рисовићева.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)