СЛОВЕНАЦ ЗВАНИЧНО НА КЛУПИ СРБИЈЕ: Ви сте спортска нација, поштујем све што сте направили

Novosti online

03. 04. 2021. у 14:00

АКО је постојала дилема више је нема - Урош Брегар је нови селектор женске рукометне репрезентације Србије.

СЛОВЕНАЦ ЗВАНИЧНО НА КЛУПИ СРБИЈЕ: Ви сте спортска нација, поштујем све што сте направили

ФОТО: РСС

Словеначки стручњак је добио поверење УО да у наредном периоду ради са најбољим српским рукометашицама.

- Био сам почаствован позивом Рукометног савеза Србије. После толико година била је тешка одлука окончати мандат у селекцији Словеније. Словеначка репрезентација дуго није била на великој сцени. Последње ЕП је одиграла 2010, а на Светском првенству се није појавила 12 година. Направили смо континуитет наступа на великим такмичењима и један велики искорак у последњих пет година. Мислим да је дошло време за промену, за неку нову енергију, која је потребна и мени, и играчицама. Превагнули су разлози да прихватим понуду Србије. Верујем да посвећени, у заједничком раду стручног штаба и играчица, можемо да направимо неки велики резултат – каже Брегар који добро познаје српске рукометашице, а од наредне сезоне ће сарађивати са њих пет у љубљанском Криму (поред Јоване Рисовић која је део тима, у Љубљану долазе Андреа Лекић, Драгана Цвијић, Катарина Крпеж Шлезак и Сања Радосављевић).

Брегар је истакао да је Србија спортска нација и то јако поштује.

- Јако поштујем целокупан српски спорт и све што сте направили као спортска нација. У рукомету увек има играча и играчица, увек искочи неко нов. Сигуран сам да са озбиљним радом, а верујем да је тако било и до сада, можемо да дигнемо репрезентацију на још један виши ниво. Што се тиче репрезентативки које долазе у Крим, тражили смо девојке које имају карактер и већ неку повезаност са Кримом у прошлости. Андреа, Цвија и Катарина се враћају у клуб где су већ играле. Пратим Сању већ дуже време, свиђа ми се као играч и драго ми је да ћемо сарађивати. Јована Рисовић има топ сезону и задовољан сам што ће остати у Криму и наредне сезоне.

Мечеви са Словачком у баражу за Светско првенство 2021 играју се у Шаљи (17.4) и Београду (21.4).    

- Имаћемо пар дана за тренинг пред прву утакмицу. Крећемо са анализом противника. Разговарао сам са више-мање свим играчицама и драго ми је да видим енергију, жељу и мотив да играју за национални тим.  Знам да је екипа мало старија, али играчице не делим на млађе и старије. Подмлађивање ће доћи природним процесом. Желим на почетку да позовем све, јер играчице делим, пре свега, на квалитетне и мање квалитетне. Ствари у рукомету се мењају, каријере су све дуже, тако да се играчи од 30 година више и не сматрају старим. Најважније је да постоји жеља да се игра за репрезентацију – јасан је Брегар.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)