НИЈЕ БИЛО ВРЕМЕНА ДА СЕ НЕШТО МЕЊА: Било је логично да се са истим селектором заокружи циклус

С. КРСТОВИЋ

21. 03. 2021. у 21:23

НИКОМ није лако у рукометној репрезентацији Србије. Ни играчицама, ни селектору Обрадовићу, ни председници Савеза Милени Делић.

НИЈЕ БИЛО ВРЕМЕНА ДА СЕ НЕШТО МЕЊА: Било је логично да се са истим селектором заокружи циклус

фото: рсс

Нису избориле Олимпијске игре у Токију, судар са истином на квалификационом турниру у Ђеру био је жесток.

- Баш ми је тешко. Заиста сам веровала да девојке могу да оду на Игре. Ипак, оне су толико година заједно, прошле су и светска и европска првенства, са селектором Љубомиром Обрадовићем су скоро четири године заједно. Са тим истим селектором биле су шесте на СП 2019. у Јапану и избориле олимпијске квалификације. Зато је било некако логично да се тај циклус заокружи, како су се претходници раније договорили и потписали четврогодишњи уговор са селектором - истиче у телефонском разговору, за "Новости", председница РСС Милена Делић.

После прексиноћног пораза од Мађарске једна од најискуснијих, Драгана Цвијић, истакла је да у репрезентацији влада незадовољство и да је прошлогодишње ЕП у Данској показало да мора нешто да се мења...

- Већ сам рекла да су оне прошле малтене цео циклус са селектором Обрадовићем. Након што сам постављена за председника УО три играчице су ми се обратиле и рекле ми да постоји незадовољство, да није добра комуникација између селектора и играчица. Али, селектора не могу да бирају играчи и да га смењују.

СВЕ ОД ПОЧЕТКА

КАДА се слегну емоције урадиће се анализа због чега девојке нису испуниле свој план.

- Наравно, да ћемо сести и добро све проучити. Наша репрезентација је најстарија и најискуснија у Европи. Размишљамо о новом циклусу, мора да се крене из почетке, а то значи да ће морати да се ураде и одређене промене - истиче председница РСС Милена Делић.

Тешко је било реаговати у тренутку када се знало да и када би дошао неко други да би имао три дана пред квалификације и да ништа не гарантује да би урадио нешто много боље. Рачунали смо да је репрезентација искусна, која је годинама заједно, којој мотив као мотив не треба већи од овога, да је свакој животна жеља, сан да оду на Олимпијске игре. Искрено, као бивши играч, могу да кажем да ми у таквој ситуацији на терену тренер и не треба да бих показала вољу и жељу да бих остварила свој сан - у даху прича Делићева.

На опаску да ли је девојке превелика жеља "сасекла", прва дама српског рукомета је истакла.

- Мораће да се уради дубља анализа. Знала сам њихову мотивисаност, жељу, али то на терену није било видљиво. Не може тренер, управа, РСС уместо играча да да гол, не можемо ми из руководства да правимо тактику... Омогућили смо им најбоље услове за кратке припреме, заиста смо урадили све што смо могли. Не знам да ли су изгореле у тој жељи, али на терену те борбености, жеље у тој мери није било видљиво. То је чињеница - истакла је Делићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)