ЛИШЧЕВИЋ: Две утакмице важније од било чега до сада

Novosti online

16. 03. 2021. у 18:42

РУКОМЕТАШИЦА Србије Кристина Лишчевић верује да ће свака девојка дати све од себе да се дође до карте за Токио на предстојећем олимпијском квалификационом турниру у мађарском Ђеру.

ЛИШЧЕВИЋ: Две утакмице важније од било чега до сада

ФОТО: Н. Скендерија

- Увек је лепо видети девојке на окупу, другачија је енергија, исти језик и менталитет. Дефинитивно сам спремна за све што нас чека. У глави ми је само да се прође на Олимпијске Игре. То је у глави сваке од нас. Видећемо шта смо спремили и колико можемо да извучемо. Знам да нисмо фаворити, али Србија је позната по томе да никада не одустаје, па тако ће бити и до сада - рекла је Лишчевић за сајт Рукометног савеза Србије.

Изабранице Љубомира Обрадовића први меч играју против Русије у петак од 20 сати, након тога следи Мађарска у суботу оод 17.30 и на крају дуел са Казахстаном.

- Рускиње и Мађарице имају већи притисак од нас. Ми смо поставиле циљ који би било лепо остварити. То су веће рукометне земље од нас, светлосним смо годинама удаљени од онога што они имају сада, али нама остаје да се боримо. Бе обзира на све Србија верује у рукомет, резултат и девојке које су ту. Ово је последњи воз за многе од нас, многе ће завршити са репрезентацијом по завршетку овог олимпијског циклуса.

Две одлучујуће утакмице управо ће бити са Русијом и Мађарском за мање од 24 сата.

- Како нама, тако и осталима. То је део квалификација. Без обзира колико имамо одмора, даћемо све од себе у тих два пута 60 минута. Јасно је све, или ћемо креирати судбину или се вратити кући празних руку. Свака ће изгинути на терену, и првих, и других 60 минута. То једино остаје као солуција. Друге солуције нема. Не видим простора за пад. Морамо да одиграмо две јаке утакмице без обзира на умор. Ово ће бити веома специфичне утакмице. Две утакмице важније од било чега до сада. ОК, играли смо за медаљу, освојили је пред нашим народом у Београду, то је нешто посебно, али иза нас. Сваки резултат доноси нешто ново, лепше и битније за нове генерације које долазе. Наш успех би пробудио неке нове девојчице које ће пожелети да играју рукомет у будућности - закључила је Лишчевић.

Репрезентативке Србије ће у СЦ Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови радити све до четвртка, када крећу пут Ђера.

Две најбоље са турнира избориће пласман на ОИ у Токио.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Танјуг)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)