ПОШТЕНА ПОБЕДА: Драган Марковић Палма примио јагодинске рукометашице

З. Глигоријевић

15. 03. 2021. у 17:10

НИСТЕ победили Наису, већ селектора. Београд више није главни град женског рукомета, већ Јагодина, град, дупли освајач првенства и четрврти пут да ЖРК Јагодина освоји Куп Србије.

ПОШТЕНА ПОБЕДА: Драган Марковић Палма примио јагодинске рукометашице

Миладиновић уручио пехар Марковићу/ФОТО: З. Глигоријевић

Утакмица је била веома напета, али победили сте поштено. Дали сте максимум. Могу да вас мрзе, али не могу да оспоре резултат, као ни то да је Тања Ашанин, која је на утакмици постигла осам голова, проглашена за најбољег играча турнира. Ово је рекао председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма који је данас примио рукометашице Јагодине које су, извојевавши величанствену победу, по четврти пут освојиле трофеј намењен победнику Купа Србије, и руководство клубa.

Пријем у Скупштини града/ФОТО: З. Глигоријевић

Јагодина једини град у Србији који нема спонзоре, већ град финансира све спортске клубове, а посебно оне у Првој и Суперлиги, које и награђује. Тренер Драган Марков захвалио се општини на условима које обезбеђује спортистима, јер без њих не би било могућности за успешан рад и додао да је председник ЖОРК Јагодина Александар Миладиновић једини председник који током утакмице седи на клупи и дели добро и лоше, што рукометашицама много значи.

- Сви спортисти знају да је много теже нешто одбранити, него освојити. А ми смо овај пехар одбранили. Ово је други пут у такмичарској сезони, али предстоји нам и тешко првенство. Нажалост, десет девојака је повређено, следи им рехабилатација, што значи да их нећемо имати у овој такмичарској сезони – оценио је Миладиновић.

Рукометашице са руководством клуба и челницима Скупштине града Јагодине/ФОТО: З. Глигоријевић

Његов предлог да тренер Марков добије звање почасног грађанина Јагодине, Марковић је безрезервно прихватио.

Миладиновић је Марковићу поклонио медаљу и пехар Kупа Србије, који је прешао у трајно власништво ЖОРK Јагодина.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)