ИДЕМО У ТОКИО: Турнир у Ђеру је историјска шанса за ову генерацију

С. К.

14. 03. 2021. у 20:12

ДЕЦЕНИЈАМА, још од Сеула 1988, сањају одлазак на Олимпијске игре. Зато рукометашице истичу да им каријера стаје у 180 минута квалификационог турнира од 19. до 21. марта у Ђеру. Прве две селекције извадиће карту за Токио, а препреке су Русија, Мађарска и Казахстан. Већина девојака је синоћ дошла на припреме.

ИДЕМО У ТОКИО: Турнир у Ђеру је историјска шанса за ову генерацију

Фото: EPA-EFE/BO AMSTRUP

- Морам да будем опрезан, јер не знам како ће проћи на својим утакмицама у европским куповима. Комплетираћемо се у понедељак увече и тек тада ћу имати праве информације. Планирамо да у уторак и среду имамо два тренинга, а један у четвртак.

РАСПОРЕД

ПЕТАК

Мађарска - Казахстан 17.00
Русија - Србија 20.00
СУБОТА
Мађарска - Србија 17.30
Русија - Казахстан 20.30
НЕДЕЉА
Србија - Казахстан 17.30
Мађарска - Русија 20.30

Тамо ћемо се тестирати увече, како би девојке преспавале и резултате сазнале ујутру. Не желимо да нам се понови ЕП у Данској, када смо предуго били у собама - истиче за сајт РСС селектор Љубомир Обрадовић.

Кормилар Србије се нада да ће и поред свих проблема бити максимално спремни у Ђеру:

- Имамо прилику да уђемо у историју. То је сан сваке девојчице, дечака, који спозна шта је спорт. Сигуран сам да су и девојке свесне да им је то круна каријере. Мислим да имамо добре шансе. Сећам се да су често пута показале баш добру игру. Надам се одласку и ако одемо да ту не станемо и понашамо се у стилу Кубертенове "важно је учествовати". То је екипа за велика дела, ако буду здраве и комплетне могу да се боре за медаљу. Само морају да буду борбене, да се не плаше победе.

Стратег рукометашица још једном је поновио да је распоред на турниру у Ђеру катастрофалан. Јер, прво играју са Русијом, па с Мађарском и на крају са Казахстаном.

- Имамо најгори могући распоред. Мађарице гледају само нас, припремају се за нас, јер су убеђене да ће Русија да нас победи, тако да ће бити врло интересантно и напето - наглашава Обрадовић.

СПИСАК

НА списку селектора Обрадовића су: Катарина Томашевић, Јована Рисовић, Кристина Граовац (голмани), Сања Радосављевић, Дијана Радојевић, Тимеа Милошевић (лева крила), Слађана Поп Лазић, Драгана Цвијић, Јована Милојевић, Јелена Агбаба (пивоти), Катарина Крпеж Шлезак, Жељка Николић, Ана Којић (десна крила), Јована Стоиљковић, Јелена Трифуновић, Јована Јововић, Марија Обрадовић, Андреа Лекић, Јована Ковачевић, Тамара Радојевић, Кристина Лишчевић, Јелена Лавко, Анђела Јањушевић и Марина Дмитровић (бекови).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)