ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ОКУПЉАЊА РУКОМЕТАША! Ђерона: Биће ово одлична акција

Ђ. С.

08. 03. 2021. у 19:46

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ОКУПЉАЊА РУКОМЕТАША! Ђерона: Биће ово одлична акција

ФОТО: РСС

НЕЋЕ бити утакмица, пласман на Европско првенство је већ обезбеђен, али то не значи да селектор српских рукометаша Тони Ђерона не планира да се озбиљно посвети раду са својим изабраницима током предстојеће ЕХФ недеље.

Шпанац ће, такође, имати шансу да види неке нове асове и имплементира додатне тактичке варијанте и додатно подебља свој рукопис у игри "орлова", који су после две победе над Француском и слављем над Грчком у јануару подсетили на нека лепша времена.

- Имали смо одличну акцију у јануару, а верујем да ће тако бити и сада, без обзира на то што нема утакмица. Без њих, биће ово другачија недеља, посвећена тренингу. Нажалост, немамо играче из Немачке, али направили смо такав план и програм да идемо даље са нашим активностима. Проверићемо нове играче да видимо шта могу у овом тренутку. Када их гледате у клубовима, заправо, немате потпуну слику како раде и тренирају, па ћемо сада имати више времена и то да видимо. Радићемо више индивидуално и у тандемима, из чега ће се "изродити" неке нове идеје. Група је отворена, то смо рекли од почетка. Тако би увек и свуда требало да буде - рекао је Ђерона на окупљању у Старој Пазови.

Подвукао је да српски рукометаши морају да имају најзначајније улоге у својим клубовима да би били део националног састава.

- Сви српски играчи морају да знају да ако добро играју у својим клубовима имају шансу да буду овде. Кренули смо са листом од 25-30 играча, сада смо на 40-45, размишљамо о многима, мислим да конкуренција и такмичење између њих повећавају квалитет. Ако сви играчи буду размишљали шта могу да ураде за национални тим, онда ће и резултати бити бољи - каже селектор.

СЈАЈНА НЕДЕЉА

ЈЕДАН од најискуснијих у овом саставу "орлова", голман Владимир Цупара, срећан је због новог окупљања.

- Сигурно је да ће нам значити ова недеља. Доста ових момака ће имати шансу да ради са нама и упозна систем Тонија Ђероне. Добро је то што немамо утакмицу у овом тренутку, поготово за нас из иностранства који играмо на више фронтова и имамо врло густ распоред, оптерећен и бројним отказивањима - рекао је Цупара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)