ИВАНА СЕ ОБРАТИЛА ЈАВНОСТИ: Није крај, видимо се у мају (ВИДЕО)

Novosti online

28. 02. 2021. у 19:21

ИВАНА СЕ ОБРАТИЛА ЈАВНОСТИ: Није крај, видимо се у мају (ВИДЕО)

Foto AP

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић тужна је што ће због повреде пропустити Европско дворанско првенство у Торуњу.

ЕП у дворани у пољском Торуњу на програму од је од 5. до 7. марта, а Шпановић је требало да јуриша на четврто узастопно злато у скоку удаљ, пошто је на претходна три првенства (2015, 2017. и 2019. године) била на највишем степенику победичког постоља.

- Искрено сам мислила да ћу овај вид комуникације сачувати за следећи викенд када сам мислила да ћу се обратити као четворострука првакиња Европе. Али, очигледно да то није план за мене. Добила сам много порука и искористила сам прилику да се јавим, да потврдим да сам доживела повреду на јучерашњем тренингу у Београду. То је требало да буде последњи технички тренингу, пред пут у Торун - рекла је Шпановић у видео снимку на свом Јутјуб налогу.

Неизмерно сам тужна што не одлазим у Торун, највише због тога што је цела година била у знаку пандемије. Уз све то дошла је и повреда, од које сам се опоравила, рекла је Шпановић.

- Није крај и кад будем сутра отишла да снимим, надам се да неће бити страшно и да ћу моћи да се вратим тренинзима колико већ сутрадан. Припреме за Токио остају исте, чека ме и први митинг Дијамантске лиге у мају. Наравно, највећи циљ је Токио, а то ће бити моје последње Олимпијске игре. Подређена сам томе и желим да буду моје најбоље Игре до сада. Ако могу икакав савет да дам било коме је да никада не живите за туђа мишљења, а камоли да од њих зависите и да утичу на оно што радите - навела је Шпановић.

Најбоља српска атлетичрка имала је поруку и за све оне који је прате и захвалила се на подршци.

- Радите на себи, то никада није бачено време и протраћен труд. Фокусирајте се на оно што волите и што вас испуњава, ја ћу наставити да радим оно што најбоље знам. Некад са успехом, некад са мањим успехом, мислим да је кретање најбитније. Хвала на подршци и обавештаваћу вас како иде опоравак и чујемо се после Олимпијских игара да сумирамо утиске о сезони - закључила је Шпановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

gedža

01.03.2021. 07:10

Oporavi nam se što pre Ivana, i pripremi se najbolje što možeš za Tokio. Ova duga pauza zajedno sa povredom je opasna za običan narod a kamo li za vrhunske sportiste. Pogledaj tenisere, prvo žešće takmičenje i povreda koliko hoćeš. Ajmoooooo Ivaanaaa idemoooooo do Tokiaaaaaaaa ...