СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ НА КИМ: Помагаћемо клубове када год буде могуће

Novosti online

25. 02. 2021. у 15:13

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ НА КИМ: Помагаћемо клубове када год буде могуће

ФОТО: ССС

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, заједно са сарадницима, посетили су данас Северну Митровицу и донирали помоћ спортистима на Косову у виду лопти, дресова и других спортских реквизита.

Након обиласка спортске хале Штефанек и Маринковић су одржали састанак са представницима Спортског савеза Косова и Метохије, на ком се разговарало о проблемима који имају спортски савези на Косову и о томе како их решити и побољшати услове за бављење спортом младих на овом простору. На састанку је договорена и даља сарадња и заједнички рад на решавању проблема спортиста и омасовљавању спорта на Косову, нарочито када су у питању млађи узрасти. 

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек рекао је да су челници ССС ту да би саслушали проблеме и покушали да помогну овдашњим спортским савезима. Како је додао уручена помоћ је само један мали део, а ССС ће наставити са још већом подршком. 

"Трудићемо се да вам донирамо још више опреме и да помажемо колико год будемо могли клубове са опремом и потребним реквизитима. Мислим да је лепо што смо се окупили у оволиком броју. Ми смо овде да би видели да ли можемо да помогнемо. Надам се да ћемо моћи да решимо проблеме, али немамо чаробни штапић да све решимо, али се трудимо да будемо ту и да дижемо спорт на виши ниво и да средства која су опредељена за спорт расподелимо на праведан начин и да се не крше правила и закон о спорту који имамо и који морамо сви заједно да поштујемо, ја нисам дошао у другу државу, ја сам у Србији на Косову и Метохији. За мене је то део Србије и увек ће то и остати и наравно и на вас треба неко да мисли, а ми смо ту управо из тог разлога", закључио је Штефанек. 

ФОТО: ССС

Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач истакао је да је данашња посета значајна, јер показује да матични савез брине о спортистима са Косова и да би без те подршке рад био знатно тежи него што јесте. 

Данас имамо прилике да челницима Спортског савеза Србије кажемо све оно што нас тишти, какве проблеме имамо и шта можемо да решимо и унапредимо. У протеклих годину дана видели смо да су на челу нашег савеза људи који су спремни и вољни да помогну на сваки начин нама на Косову и Метохији", рекао је Ковач. 

Када је у питању помоћ који спортски савези могу да очекују у решавању проблема одигравања утакмица на теренима на Косову генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић рекао је да ће се те трудити да овај проблем у будућности буде решен. 

"Знамо сви да има много чинилаца који треба да донесу ту одлуку. Надам се да ћемо ићи као решењу проблема уз заједничку иницијативу", рекао је Маринковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)