НЕНАД БОРОВЧАНИН: Хвала председнику Вучићу на подршци боксу

Танјуг

16. 02. 2021. у 11:51

НЕНАД БОРОВЧАНИН: Хвала председнику Вучићу на подршци боксу

Фото: БСС

ГОДИНА иза нас остаће упамћена више по лошем него по добром за цео свет, али бокс се у Србији вратио у породицу спортова захваљујући великој подршци коју добијамо од председника Александра Вучића и желим да му се захвалим за "ветар у леђа" који смо добили, изјавио је председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин.

"У години иза нас вирус корона променио је свет, али свет се бори и побеђује. С друге стране ми живимо у земљи у којој се поштују људи. У земљи Србији, у којој председник државе Александар Вучић, са својим тимом ради даноноћно, како би Србија ишла напред, за будућност свих нас и пре свега будућност наше деце.

Невидљиви непријатељ се више не шири великом брзином, вакцине свакодневно стижу у великом количинама, по чему смо превазишли многе западне силе, а о окружењу да и не говорим.

Задовољан сам јер се бокс вратио у породицу спортова Србије, где је дуго година био у “дубоком сну”, навео је Боровчанин у саопштењу.

Бокс је постао тема у медијима, тема у кућама, тема на улицама, истиче први човек српског бокса.

"Бесплатне школе бокса су покренуте скоро у свим градовима наше лепе земље, како би свако дете имало једнаку шансу да се бави спортом без наплате чланарине. Боксери имају одличне услове, све узрасне селекције обављају припреме од наших планинских лепотица до далеког Кавказа где су тренутно наши сениори. Опрема, суплементација, дневнице, стипендије за све шампионе Србије ново су лице српског бокса. БС С опет функционише, имамо тим људи који свакодневно ради, формиране судијску, тренерску организацију... Спреман је и програм обуке тренера за рад са најмлађима у сарадњи са Факултетима за спорт, као и руско-кубанским инструкторима за обуку тренера".

Свега овог око бокса тешко да би било да није помоћи председника државе Александра Вучића, који је и сам својевремено рекреативно тренирао бокс у Пинкију, констатује Боровчанин.

"За ову годину помоћ нам је дуплирана и зато и на овај начин желим да му се захвалим и да кажем да је он ветар у леђа свих нас.Такође захваљујем се и на досадашњој подршци Олимпијског комитета Србије, око спровођења програма и наступа на такмичењима". Такође и локалним самоуправама које помажу бокс и клубове, а посебно граду Београду, додао је Боровчанин.

"Наишли смо и на разумевање Министарства омладине и спорта, са којима је у току дијалог, како би смо решили проблеме који трају осам година, чак још из 2012, а све око почетка финансирања наших програма. Бокс је племенита вештина. Бокс је спорт који у нашој земљи има велику историју. Идемо напред, идеја имамо пуно и надамо се још видљивијим успесима", поручио је Боровчанин.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (83)

Lika

16.02.2021. 15:36

Nekada smo imali sjajne boksere, u doba stare Jugoslavije. Srbija je nastavila tu dobru tradiciju ulaganja u sport i podršku sportistima, naročito u poslednjih nekoliko godina. A, imajući u vidu to da smo već organizovali ozbiljan broj velikih takmičenja u različitim sportovima, nema sumnje da ćemo odraditi i odličan posao u organizaciji bokserskog prvenstva.

Gordana

16.02.2021. 16:10

Drzava podrzava sve sportove, jer sportisti su nasi ambasadori sirom sveta koji pronose slavu Srbije. Organizacija Svetskog prvenstvo u boksu je idealna prilika da jos jednom prikazemo celom svetu, u nasem najlepsem izdanju.

Jovana

16.02.2021. 16:24

Boks je dugo bio u drugom planu, ali lepa vest je povratak ove plemenite vestine u porodicu uspesnih sportova. Naravno, u svemu tome veliku uloguje imala novcana pomoc drzave koja je bila neophodna za resavanje nekih nagominalih problema.

Jovana

16.02.2021. 16:25

Све врсте спорта треба развијати и неговати! Између осталог и бокс..Не смемо заборавити да се ближи Светско првенство у боксу. Добра припрема резултираће и добрим резултатима.