ТОМ БРЕЈДИ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Тампа беј нови шампион НФЛ

Novosti online

08. 02. 2021. у 08:33

ТОМ БРЕЈДИ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Тампа беј нови шампион НФЛ

ФОТО: АП

Тампа Беј је нови шампион америчке НФЛ лиге, пошто је у 55. Супербоулу савладао браниоца титуле Канзас Сити са 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0).

Историју америчког фудбала и светског спорта исписао је чувени квотербек Том Брејди, који је освојио седму титулу у каријери.

Сваки аспект напада Тампе је радио, како трчањем, тако и додавањима, док Чифси никако нису успевали да се саберу, те су често пантовали.

У другој четвртини смо опет могли да гледамо ту сјајну конекцију Брејди-Гринковски како поентира, потом је и Сукоп искористио шансу и постигао три поена.

Канзас Сити је пред одмор покушао да се врати у игру, па су пред одлазак на одмор успели да стигну до само нова три поена, уместо тачдауна. 

Колико су Баканирси били решени да освоје прстен показали су на пет секунди пред полувреме када је Брејди комплетирао тачдаун за Антонија Брауна.

Изгледало је да се Канзас буди почетком треће четвртине када је Баткер погодио трећи филд-гол за 9:21, али то је само тако деловало, после тога је уследио фантастични напада Тампе и нови тачдаун. Овог пута Брејди је уручио лопту ранингбеку Лени Форнет који је потом унео лопту трчањем у енџону за великих 28:9.

Прву бачену интерсепцију Махомс је имао средином треће четвртине, та грешка је довела до тога да из Тампа поентира филд голом Сакапа од око 50 јарди.

После пропуштене шансе напада Чифса на почетку четврте четвртине, Тампа је то искористила да трчањем потроши већи део времена.

Али утакмица је ипак званично била готова на мање од 2 минута до краја, када је одлична одбрана Баканирса опет пресекла лопту Махомсу. Следеће што је Брејди могао да уради је било да утакмицу заврши нил даун акцијом.

(АЛО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)