САЊАМ ДА СА НИКОЛОМ ОСВОЈИМ ЗЛАТО Петар Јакшић се нада да ће једног дана са старијим братом заиграти у ватерполо репрезентацији Србије

В. Н.

06. 02. 2021. у 19:33

КАДА се и Петар Јакшић нашао на списку селектора Дејана Савића, појачала се нада код браће да заједно заиграју у ватерполо репрезентацији Србије. И да наставе путем Пијетловића, Манојловића, Удовичића...

САЊАМ ДА СА НИКОЛОМ ОСВОЈИМ ЗЛАТО Петар Јакшић се нада да ће једног дана са старијим братом заиграти у ватерполо репрезентацији Србије

FOTO: N. Paraušić

Старији Никола се одавно доказао, освојио је све што се могло освојити, док млађи Петар преко Партизана и јуниорске селекције жели да прокрчи пут до А тима.

- Ватерполо ми у почетку није био тако привлачан. Касније сам се определио прво за пливање, а онда се угледао на брата Николу и почео са девет година да тренирам у Партизану - истиче, за "Новости", Петар Јакшић, који у јулу пуни 20 година.

Млађи Јакшић је свестан да је тешко поновити Николин подвиг, који је са 19 година био европски, светски и олимпијски победник.

- Поносан сам на брата,  трудим се да једног дана остварим исто што и он. Не осећам никакав притисак, мада ме већина људи упоређује са братом. Хоћу да стекнем своје име у ватерполу - наглашава Петар.

Позив на припреме репрезентације баш га је обрадовао:

- То је велика част! Наставићу да радим и више.

Многа браћа код нас и у свету, обележила су ватерполо. Зато и Јакшићи маштају да једног дана заиграју заједно у репрезентацији.

FOTO: N. Paraušić

- То је дечачки сан, да на победничком постољу стојим са братом са олимпијским златом око врата - истиче Петар.

Петар сматра да најбоље игра на десној страни, мада га тренери све више шаљу и на позицију бека.

- Играо сам све, осим центра. Био сам и на десној и на левој страни. Када су бекови у проблему, преузмем и њихову улогу. Чини ми се да моја позиција још није дефинисана. И као брат, останем после тренинга да бих исправио недостатке.

СТЕФАН НАМ ЈЕ ПОДРШКА

ПОВРАТАК Стефана Митровића у Партизан обрадовао је све играче.

- Стефан је ти да нас посаветује, да нам објасни шта да радимо, да нам укаже на грешке. Велика нам је подршка - каже Петар Јакшић.

Браћа досада нису играли један против другог и Петар не може да замисли како би изгледао њихов дуел у води. Раније је имао проблема са повредама, али никад није помислио да дигне руке од ватерпола. Задовољан је и што дувају нови ветрови на Бањици.

- Вода се греје, ново руководство је испунило све услове, надам се да ће тако да остане. Добро је и што је лига јача него прошле године, вратило се доста искусних играча, који ће нама млађима помоћи да напредујемо у спорту за који смо се определили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)