ОГЛАСИЛИ СЕ СЛОВЕНЦИ: Момци су вриштали од болова, трчали су у тоалет као да им је живот у питању

Novosti online

25. 01. 2021. у 17:44

ОГЛАСИЛИ СЕ СЛОВЕНЦИ: Момци су вриштали од болова, трчали су у тоалет као да им је живот у питању

Фото: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany/POOL

РУКОМЕТНА репрезентација Словеније завршила је учешће на Светском првенству након ремија са домаћином Египтом (25:25). После утакмице били су бесни на суђење, а откривено је било и да су отровани храном.

Описали су шта се све догађало. Играчи су чак и вриштали од болова.

- Никада у рукометној репрезентацији нисмо тражили изговоре. Као и увек, преузимамо одговорност за сваки пројекат. Сигурно смо могли и нешто другачије, чак и боље, али овог пута, заиста објективно и преко ноћи, пре наше кључне утакмице против Египта нашли смо се у ситуацији у којој никада раније нисмо били - рекли су из Савеза, па додали:  

- Могли би да запишемо шта нам се све догодило, не својом кривицом. Током ионако кратких припрема, али овај део би и даље спадао у подручје нашег обећања. Стога заиста не можемо да пропустимо догађаје уочи, током ноћи и дана одлучујуће утакмице против домаћина за овај ниво такмичења недостојно лоше организованог Светског првенства.

Председник Рукометног савеза Словеније Горан Цвијић такође је имао шта да каже:

- Све у свему, то само додатно демонстрира нејасну организацију првенства. У ствари, имали смо огромну количину здравствених проблема последње ноћи и на дан утакмице. Ако се сећате, имали смо их с Тиленом Кодрином и Урхом Кастелицем у другачијој форми, чак и раније. Стога апсолутно не можемо бити задовољни организацијом овогодишњег Светског првенства у Египту. После утакмице и службене регистрације због здравља играча, египатско Министарство здравства нас је контактирало, али не очекујемо значајније промене све док Међународна рукометна федерација (ИХФ) ради на начин на који ради - рекао је Цвијић.

Из Савеза су детаљно описали све што им се дешавало пре утакмице.

- Чак 12 играча наше репрезентације отровало се храном у 24 сата пре наше последње утакмице у Египту. Па, то није био "вирус". Момци су вриштали од болова, повраћали и трчали у тоалете као да им је живот у питању. Током ноћи пали су Сташ Скубе и Драган Гајић, непосредно пред утакмицу, наш највећи и најјачи играч Блаж Благотиншек срушио се у свлачионици од болова и превезен је назад у хотел. Чак девет играча, успркос лошем стању, одлучило је да се заложи за себе, за момке, за пласман у четвртфинале, међу осам најбољих светских репрезентација. За Словенију! Једна, спортско уједињена земља коју сви волимо највише на свету. Показаћемо на каквом смо тесту у следећим такмичењима јер је пред нама још много изазова ове године. Наши проблеми одговорним нису били претерано занимљиви. Међутим, када смо се након сусрета вратили у хотел о стању наших исцрпљених, болесних играча, направили смо службени записник о свему што се догађало у службеној медицинској служби првенства - стоји у закључку саопштења.

Подсетимо, Словенија је такмичење окончала на трећем месту групе 4 иза Шведске и Египта.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)