НФЛ: Брејди одвео Баканирсе у домаћи Супербоул, Чифси лако са Бафалом

Бета

25. 01. 2021. у 08:23

БРАНИЛАЦ титуле у НФЛ лиги, Канзас Сити Чифси, и Тампа Беј Баканирси бориће се за Ломбардијев трофеј пошто су прошле ноћи изборили пласман у 55. Супербоул.

НФЛ: Брејди одвео Баканирсе у домаћи Супербоул, Чифси лако са Бафалом

Фото: АП

У финалу Националне фудбалске конференције, Баканирси су победили Грин Беј Пекерсе са 31:26, док су Чифси у финалу Америчке фудбалске конференције били бољи од Бафало Билса са 38:24.

Баканирси су, предвођени Томом Брејдијем који је стигао до свог десетог јубиларног Супербоула, постали први тим који ће Супербоул играти на свом стадиону, пошто је битка за Ломбардијев трофеј заказана за 7. фебруар у Тампи.

Власник шест шампионских прстенова са Њу Ингланд Петриотсима и Баканирси су одиграли сјајно прво полувреме на Лембо филду па су почетком треће четвртине имали предност од 28:10. Пекерси су, међутим, успели да уведу меч у неизвесну завршницу.

Брејди је у наставку бацио три пресечене лопте, Арон Роџерс је "прорадио" и Пекерси су пришли на 28:23.

Грин Беј је у последњем нападу стигао до ендзоне, али из три покушаја није успео да постигне тачдаун. Захваљујући чудној одлуци тренера Грин Беја Мета Лафлера да шутира за три поена (28:26) уместо да иде на четврти покушај за гол, Тампа је ипак стигла до великог финала.

Брејди је меч завршио са бачених 280 јарди и 20 пасова из 36 покушаја, за три тачдауна. На другој страни, Роџерс је имао 33 успешна додавања из 48 покушаја, за три тачдауна и један пресечени пас.

Канзас Сити, који је у прошлогодишњем Супербоулу у Мајамију победио Сан Франциско Фортинајнерсе, на свом терену је стигао до новог Супербоула предвођен Патриком Махомсом и поред тога што је вођа напада Чифса прошле недеље доживео потрес мозга, а уз то је имао и повреду палца леве ноге.

Ништа од тога се није видело на терену. Махомс је утакмису завршио са само девет промашених додавања (29/38), 325 бачењих јарди и три тачдауна, па су Чифси после слабијег почетка (0:9) лако стигли до новог Супербоула.

Чифси су до полувремена постигли три тачдауна, на великом одмору су имали 21:12 и без већих проблема су меч привели крају.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)