ЧЕЛНИЦИ МОК- а БЕСНИ: Неистина је да се Олимпијске игре отказују

Новости онлине

22. 01. 2021. у 16:07

ЧЕЛНИЦИ МОК- а БЕСНИ: Неистина је да се Олимпијске игре отказују

Фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

ПРЕДСТАВНИЦИ Олимпијског комитета Србије, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Дамир Штајнер, данас су учествовали на видео састанку који је организовао Председник Међународног олимпијског комитета, господин Томас Бах са представницима националних олимпијских комитета, током којег се разговарало о току припрема за предстојеће Олимпијске игре Токио 2020.

Поред различитих организационих тема у сусрет Олимпијским играма, Председник Бах се посебно осврнуо натписе појединих медија у којима се спомиње могуће отказивање Олимпијских игара у Токију које ће се одржати од 23. јула до 8. августа.

Председник Бах је свим учесницима прочитао саопштење које су заједнички издали Међународни олимпијски комитет и Влада Јапана овим поводом.

- Данас се у медијима појавила вест која говори да је јапанска Влада на приватним састанцима донела одлуку о отказивању Олимпијских игара због пандемија вируса ЦОВИД-19. За ове наводе морамо да кажемо да су категорична неистина – наводи се у саопштењу јапанске Владе.

На састанку Извршног одбора МОК-а у јулу протекле године, донета је одлука да ће церемонија отварања Олимпијских игара бити одржана 23. јула 2021. године и да ће се одржати сва такмичења и спортски догађаји који првобитно планирани. Сви партнери раде предано на томе да се што боље припреме за наступајуће Олимпијске игре. Применићемо све доступне мере у циљу сузбијања инфекције вирусом ЦОВИД-19. И даље ћемо заједно са Међународним олимпијским комитетом, Организационим комитетом Игара и челницима града Токија радити на припреми летњих ОИ, сигурних за све учеснике – стоји у саопштењу.

- Заједно са нашим јапанским пријатељима и партнерима, Међународни олимпијски комитет је посвећен томе да се од 23. јула до 8. августа у Токију одрже Олимпијске игре – закључак је Међународног олимпијског комитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)