ПОЗНАТ ТЕРМИН ОДРЖАВАЊА: Кренуле пријаве за 34. Београдски маратон

Танјуг

22. 01. 2021. у 11:46

ПОЗНАТ ТЕРМИН ОДРЖАВАЊА: Кренуле пријаве за 34. Београдски маратон

Фото: Н.Параушић

ПРИЈАВЉИВАЊЕ за 34. Београдски маратон почело је и може се обавити на званичном сајту маратона, саопштено је данас.

Београдски маратон одржаће се 16. маја, а термин одржавања овогодишњег маратона усаглашен је са најважнијим светским кровним организацијама из области трчања - Светским удружењем маратона и уличних трка (АИМС), Међународним Институтом за тркачку медицину (ИИРМ) и Серијом највећих светских маратона (WММ).

Како се наводи, термин одржавања 34. Београдског маратона већ се налази у календару АИМС-а, као и у званичном часопису ове глобалне тркачке организације Дистанце Руннинг, а такође је објављен и у календару WММ, с обзиром да је Београдски маратон ове године и квалификациони маратон за Светско првенство у мастерс категорији у оквиру ове престижне серије (Абботт Wорлд Маратхон Мајорс Wанда Аге Гроуп Wорлд Цхампионсхипс).

"Очекујемо да по дугогодишњој традицији 34. Београдски маратон буде успешно и одговорно организован догађај који це остварити и своје значајне спортске, промотивне, хуманитарне и друге програмске циљеве о којима ћемо ускоро обавестити тркачку и осталу јавност", наводи се у саопштењу.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)