ШУМАДИНЦИ ЗА ТРИ ДРЖАВЕ: Чак 13 ватерполиста Радничког на припремама репрезентација

С. О.

19. 01. 2021. у 17:43

ШУМАДИНЦИ ЗА ТРИ ДРЖАВЕ: Чак 13 ватерполиста Радничког на припремама репрезентација

FOTO: M. Vukadinović

ВАТЕРПОЛИСТИ Радничког обележавају почетак 2021. године. Крагујевчани су недавно изборили пласман на Фајнал-фор Регионалне А1 лиге у Загребу, а сада се чак 13 играча и тројица тренера налазе на припремама репрезентативних селекција Србије, Црне Горе и Русије.

Седморица играча Радничког од понедељка су на припремама "делфина": Лазар Добожанов, Небојша Тохољ, Марко Радуловић, Немања Станојевић, Страхиња Рашовић, Никола Лукић и Лука Пљеванчић.

Они ће до 23. јануара тренирати у Београду, а потом их очекује турнир у Подгорици, од 27. до 29. јануара, на ком ће учествовати САД, Србија и Црна Гора (Немачка отказала због вируса корона). У стручном штабу је и млади тренер голмана Радничког, Милош Остојић.

Паралелно са сениорском, у Крагујевцу су почеле и припреме јуниорске репрезентације Србије, коју као селектор предводи тренер Радничког, Урош Стевановић, а у раду му помаже и Драган Козомора, координатор млађих селекција крагујевачког клуба.

На припремама су четворица Шумадинаца: Стефан Бранковић, Јован Танасијевић, Огњен Васовић и Филип Милутиновић, а позив су добили и Немања Станојевић, Лука Пљеванчић и Марко Радуловић, који ће се јуниорима прикључити по окончању обавеза у сениорском националном тиму.

Истовремено, Алекса Укропина се са Црном Гором припрема за Олимпијске квалификације у Ротердаму (14-21. фебруар), а пре тога ће Црногорци учествовати на турниру у Подгорици. Такође, млади центар Никита Круг је на припремама репрезентације Русије за квалификације за ОИ.

НЕМА ПРЕДАХА

ИГРАЧИ Радничког који нису добили позив у репрезентацију се не одмарају. Они ће се у Крагујевцу припремати за наставак сезоне, у ком их 27. фебруара очекује први меч осмине финала Купа Европе са француским Стразбуром, а затим и наставак домаћег шампионата и финални турнир Регионалне А1 лиге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)