БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Олимпијске игре у Токију светло на крају тунела

Бета

18. 01. 2021. у 19:44

ПРЕДСЕДНИК Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић рекао је данас да је претходна година била изазовна, да су Игре у Токију "светло на крају тунела" и да се од спортиста очекује само да дају све од себе.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Олимпијске игре у Токију светло на крају тунела

Фото: ОКС

"Иза нас остављамо изазовну годину која је требало да буде олимпијска и која је требало да нам донесе много спортских успеха и радости. Реалност је сасвим другачија. Олимпијске игре су због пандемије одложене. Чим се спорт опоравио и кад се опет успоставио систем такмичења, српски спортисти обрадовали су нацију медаљама, што показује велику одлучност и жељу да се поново такмиче под заставом своје земље", рекао је Маљковић на атипичној свечаности ОКС-а, која је емитована на РТС-у.

Први човек ОКС је додао да је та организација у претходној години давала подршку спортистима и тренерима, да је "фокус" на Олимпијским играма у Токију и онима који ће Србију представљати у Јапану, али и да се гледа у будућност.

"Вама је у околностима које су владале током прошле године свакако било најтеже. Невидљиви противник вам је онемогућио да радите оно што најбоље знате. Сада сте ви били у ситуацији да навијате за наше лекаре, сестре и остале храбре људе из здравственог система, који су вероватно и не желећи то постали јунаци. Верујем да сте заслужили да вас данашњи хероји пођеднако снажно и искрено бодре када поново дође време у Токију. Чувајте своје здравље, предано тренирајте и спремајте се за светло на крају тунела, ОИ у Токију. Од вас само очекујемо да дате све од себе. Ако тако поступате, сви ћемо бити поносни и задовољни", казао је Маљковић.

Маљковић је захвалио влади Србије и спонзорима, уз речи: "Каже се да је свако богат онолико колико има правих пријатеља, а прави пријатељи се покажу у тешким временима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)