ПОЛУ СРБИН, ПОЛУ ХРВАТ, А НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Карабатић поново разочарао комшије, ово му у Загребу никада неће опростити

Новости онлине

14. 01. 2021. у 09:09

ПОЛУ СРБИН, ПОЛУ ХРВАТ, А НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Карабатић поново разочарао комшије, ово му у Загребу никада неће опростити

Фото: Приватна архива

ЈЕДАН од најбољих рукометаша света свих времена Никола Карабатић неће играти на Светском првенству у Египту, али и поред тога је увек занимљив саговорник.

Он је гостујући уживо на ХРТ-у Карабатић је рекао да му је најдража победа у каријери управо против "каубоја".

- Најдража титула ми је она на Светском првенству 2009. у Хрватској - искрено је уз осмех одговорио Никола Карабатић гостујући на хрватској телевизији.

- Мама и тата су били тада у публици, гледали су с трибина утакмицу. То је тренутак моје каријере који никада нећу заборавити, пред 15.000 Хрвата који су били против нас и против мене... Ма, никад то нећу заборавити".

Иначе, Карабатића никада нису посебно волели у Хрватској, јер је одбио могућност да заигра за њихов национални тим, а и доста медаља им је узео баш Никола са Француском.

Подсећања ради, Карабатић је рођен у Нишу, мајка му је Српкиња и отац му је Хрват, а обоје су се бавили рукометом. Пошто је отац Бранко добио посао у Француској, цела породица се преселила напад, а на крају су браћа Никола и Лука одлучили да играју за "триколоре".

- Ја сам и Србин и Хрват. Имам корене у обе земље и на то сам јако поносан. Француска је моја домовина, али ми је драго што вучем корене из бивше Југославије - причао је Карабатић.

Полу Србин, полу Хрват, а најбољи на свету... Још један показатељ да се најбољи спорт игра(о) у Југославији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Ivo

15.01.2021. 16:50

Hrvat je nego šta,kuća njegovog djeda pored Trogira selo Poljice, točno znam di mu je kuća.Čist kao suza Dalmatinčina.Nema što ta mala dalmacija od sportaša dala nije.Jbga moga je i za vas ili za nas igrat,al očito mu ispod časti i Hrvatska i Srbija.