ЦРНО-БЕЛИ ФОРМИРАЛИ „ВРТИЋ ВК ПАРТИЗАН”: Са клинцима на врх

С. К.

09. 01. 2021. у 18:36

НОВИ ветрови дувају на Бањици. Партизанова ватерполо школа је чувена у свету, а црно-бели су сада отишли корак даље и заједно са својим техничким спонзором, компанијом "Кил" формирали су "Вртић ВК Партизан", у којем дечаци већ од четири године могу да савладају тајне пливања и ватерпола.

ЦРНО-БЕЛИ ФОРМИРАЛИ „ВРТИЋ ВК ПАРТИЗАН”: Са клинцима на врх

FOTO: M. Vukadinović

- Вртић ће окупити дечаке од четири до седам година. Оформили смо га заједно са "Килом", који већ има своју школу ватерпола на базену "Ројал4кидс", Пашманска 1. Деца ће савладавати технику пливања и откривати тајне ватерпола. Ми ћемо имати своје тренере и људе које ће пратити децу, која ће када мало порасту једном недељно долазити на Бањицу. Временом ће постати део нашег клуба. Ово је веома значајно за будућност нашег спорта - истиче директор Партизана Никола Куљача.

Некадашњи репрезентативни голман подвлачи да је најбитније да се деца баве спортом.

- Надамо се да ће дечаци убрзо заволети ватерполо. То су мали, плитки базени, тако да они у почетку стоје и играју, тако да то више личи на рукомет на води. Али, временом савладају основе игре и све активнији. Нама је битно да се база прошири - наглашава Куљача.

Први административац црно-белих истиче да је то својевремено покренуо и ВС Београда.

- Имали смо тај пројекат "ватерполо у школама", где смо анимирали велики број дечака. Зато верујем да ће и ово да успе - каже Куљача.

На сајту ВК Партизан одушевљење због сарадње са најтрофејнијим клубом није крио ни директор Килове школе Ненад Томић, који је истакао да је за њих велика част што су део велике црно-беле породице.

- Анимација деце и њихово упознавање са ватерполо спортом од најранијег узраста, обука пливања и љубав према црно-белима је оно што очекује све који своју децу упишу у "Вртић ВК Партизан" - нагласио је Томић.

ПРЛАИНОВИЋ: ЗНАЧИЋЕ СВИМА У СРБИЈИ

АНДРИЈА Прлаиновић, који сада игра у Марсељу, један је од сувласника "Кила", за сајт Партизана је рекао:

- Веома ми је драго што је дошло до овог договора, што ће сигуран сам значити свима који воле ватерполо у Србији. Партизан заслужује да има своју базу деце од пет до седам година. Желим пуно успеха у раду, а ја ћу се прикључити чим ми обавезе дозволе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)