РЕЧИ ШУМАХЕРОВОГ ДОКТОРА ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА: Легендарни Немац је у вегетативном стању

Новости онлине

29. 12. 2020. у 14:34

ПРОШЛО је седам година од страшне несреће која је задесила Михаела Шумахера. Борили су се за живот шампиона Формуле 1 након што је повредио главу на скијању у Француској, успели су лекари да га спасу, али од тога момента имамо веома мало информација о његовом здрављу.

РЕЧИ ШУМАХЕРОВОГ ДОКТОРА ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА: Легендарни Немац је у вегетативном стању

ФОТО: ЕПА

Седам година касније, врло мало знамо како се Шумахер опоравља, породица све држи у ужем кругу. Сваки дан од тог кобног децембра 2013. године је за немачког шампиона борба. Један леп одмор претворен је у велику трагедију када је Шуми главом ударио од камен и задобио тешку повреду мозга од које се опоравља до данас.

Михаел је брзо пребачен у најближу болницу где су доктори констатовали озбиљне повреде, па је транспортован у Гренобл. Тамо је два пута оперисан, те је неко време провео у вештачкој коми.

У септембру 2014. године, девет месеци након несреће, Михаел је поново променио место лечења пошто бива пребачен у швајцарску болницу, а онда и на кућно лечење близу Женеве.

Наводно је прошле године био на третману у Паризу. Немац је како су пренели медији, био подвргнут третману који се заснива на трансфузији матичних ћелија. Али, позивајући се на правила о заштити приватности, болница није коментарисала информацију, а није то учинила нити дугогодишња Шумахерова менаџерка Сабине Кен.

Неуролог Ерих Ридерер није оптимиста.

- Мислим да је у вегетативном стању. То значи да је будан, али не реагује. Михаел Шумахер је будан, дише, срце му има леп ритам. Вероватно може и да седне, чак и да направи неки корак уз помоћ других, али не више од тога. Мислим да је то максиму - рекао је овај доктор, истичући да верује да је то највише што ће Шумахер моћи да ради у свом животу.

- Да ли постоји шанса да га видите онаквог какав је био пре несреће? Мислим да то није могуће.

У центар пажње ове године била је информација да је његов син Мик постао шампион на тату и да ће 2021. године возити Формулу 1 за тим Хас.

Жан Тод је рекао да је Михаел свестан да је његов син кренуо истим стопама и да ће постати возач најбржег циркуса на свету.

- Виђам Михаела скоро сваки дан, гледамо телевизију заједно. Да ли је свестан успеха свог сина Мика? Не желим да причам о томе, не желим да улазим у детаље због његове приватности - рекао је Тод.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)