САНДРА КОЛАКОВИЋ: Играле су срцем, не треба их стрељати

Ђ. Самоиловић

10. 12. 2020. у 20:30

СВИ смо очекивали бољи резултат и да нас девојке обрадују, али немам шта да им замерим, дале су све од себе.

САНДРА КОЛАКОВИЋ: Играле су срцем, не треба их стрељати

Сандра Колаковић Фото Н. Параушић

То је, између осталог, коментар Сандре Колаковић, некадашње играчице, а сада тренера ЖРК Медицинар из Шапца, на резултат српских рукометашица на Европском првенству у Данској, где смо после узастопних пораза од Мађарске и Хрватске, завшрили такмичење у групи, и заузели 13. позицију.

- Девојке су се бориле максимално колико су могле у овом тренутку. Ја не могу да замерим ниједној од њих и да кажем да нису дале све од себе или да нису хтеле. Репрезентација је састављена од девојака из многих клубова. Нико од нас не зна колико су тамо играле, колико су спремне. Не желим да користим ову ситуацију да критикујем било кога, јер је играње за репрезентацију најсветији могући чин у каријери једног спортисте - поручује прослављена рукометашица за "Новости".

Веома позитивно је то што су се све девојке, без поговора, одазвале на позив селектора Љубомира Обрадовића.

- Могле су да одмарају кући ове две недеље, у топлом са породицом, али су дошле да бране боје своје земље. Ситуација са короном је направила општи хаос, играчице које су прележале вирус имају различите сметње, враћају се хроничне повреде. Видели смо сви и ситуацију са Андреом Лекић - говори Колаковићева.

Јасно је било свима после победе над светским прваком, Холандијом, да ће умор стићи Српкиње против Мађарске. Али нико није очекивао пораз од Хрватске, којем су претходили несхватљиви падови у игри и неуобичајене грешке.

- Девојке су играле из срца и душе према нашој земљи, и знам да су желеле све најбоље, али могуће је и да су се умориле. Тренер је са њима много више од свих нас, и он зна зашто неко игра више, неко мање, како су распоређени задаци. Сматрам да је сам одлазак на ЕП велика ствар, позитивно је и то што желе да играју. То што можда у овом тренутку нису спремне, није за стрељање. Из угла бившег спортисте, јасно је да су оне желеле више од свега да дају гол, аи нису успеле. Такође, у последњем нападу нисмо нашли право решење, као и пре тога када је бачен погрешан пас у контри. Девојци која је бацила лоше додавање, сигурно је најтеже - подвлачи Сандра Колаковић.

СВИ СУ ПРВА ПОСТАВА

ЈАСНО је да је недостајала много Андреа Лекић, али Сандра Колаковић сматра да би улоге у репрезентацији требало поделити тако да се од појединца не зависи.

- Свакако је недостајала Андреа, али мислим да је сваки играч који жели да игра за национални тим благо. И сваког од њих би требало уклопити и узети најбоље што нуди. Не мислим да постоје прве и друге поставе, већ спремни и мање спремни, за разлику од клубова где се рукометаши рангирају према новцу који примају - говори тренер Медицинара из Шапца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)