ЖЕЉКА НИКОЛИЋ ПРЕД МЕЧ СА ХРВАТСКОМ: Квалитет је на нашој страни, али то мора да се покаже на терену

Ђ. САМОИЛОВИЋ

07. 12. 2020. у 22:10

ЖЕЉКА НИКОЛИЋ ПРЕД МЕЧ СА ХРВАТСКОМ: Квалитет је на нашој страни, али то мора да се покаже на терену

Наше играчице са селектором Обрадовићем Фото РСС

НА растерећене комшинице за пролаз даље.

 То је најпрецизнији опис за ситуацију у којој се налазе наше рукометашице и које ће сутра у Колдингу (18.15 РТС 1) против Хрватица играти у трећем колу групе Ц на Европском првенству у Данској.

ХРВАТИЦЕ СЛАВЕ УЗ ТОМПСОНА

ХРВАТСКЕ рукометашице су победу над Холандијом прославиле уз песме Марка Перковића Томпсона, познатом по величању усташтва. Наше данашње ривалке су исто учиниле и после прве победе над Мађарском у првом колу ЕП у Данској.

Без обзира на пораз од Мађарске у недељу (38:26), Српкиње и даље држе све кључеве судбине у својим рукама, а ривалке из суседне државе су место у наредној рунди осигурале са две победе, па ће без страха играти против Катарине Крпеж Шлезак и другарица.

Ипак, то не значи да Хрватице неће бити силно мотивисане да групни део заврше са максималним учинком.

- Знамо њихове квалитете, они наше. Идемо корак по корак, разрадићемо све ситнице. Улазимо у утакмицу растерећени, али са жељом за победом - јасан је селектор најпријатнијег изненађења континенталног шампиона Ненад Шоштарић.

А што се нас тиче, јасно је да после фуриозне победе над светским прваком Холандијом, природа дошла по своје, и против умора се једноставно не може. Зато је јучерашњи дан одмора дошао као мелем на рану већ измученим рукометашицама Србије, које су због два позитивна теста провеле три дана у изолацији уочи самог старта Првенства у Данској.

- Изузетно тежак период је иза нас. Прво та два дана потпуне изолације, потом врло тешке две утакмице у само 18 сати. То је било баш стресно за цео тим, али сада имамо времена да разбистримо главу, да се дружимо и припремимо тактику за најважнију утакмицу на ЕП. По мом мишљењу, Хрватице су највеће изненађење у досадашњем делу Првенства. Нико није очекивао да ће бити лидер наше групе, али девојке су показале сјајну игру и с правом се налазе на челу. Морамо да одиграмо паметно, квалитет је на нашој страни, али то мора и да се покаже на терену - сматра крило наше селекције Жељка Николић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)