ОБРАДОВИЋ: Ниједног ривала нећемо потценити, али ни преценити

Novosti online

03. 12. 2020. у 11:25

ОБРАДОВИЋ: Ниједног ривала нећемо потценити, али ни преценити

ФОТО: РСС

НИЈЕДНОГ ривала на Европском првенству нећемо ни потценити, али ни преценити, изјавио је селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић.

Рукомешице Србије после припрема одрађених у Старој Пазови, јутрос су кренуле у Данску, где данас почиње шампионат Европе.

- Одрадили смо то што смо планирали. Девојке су добро поднеле и испоштовале све захтеве. Задовољан сам. Највећи проблем је то што нисмо одиграли ни једну пријатељску утакмицу. То је тај основни недостатак, ако о њима причамо. Нисмо могли да се измеримо. Планирано је да идемо у Пољску, али то је отпало због ситуације. С обзиром да ни у септембру нисмо могли да се окупимо комплетни и одиграмо тест утакмице, јасно је да је то највећи проблем у овом тренутку - рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Наступ на ЕП Србија почиње сутра од 20.30 дуелом против Холандије, а актуелне светске шампионке на континетални шампионат дошле су ослабљене, без најбоље играчице Еставане Полман.

- Не бих то рекао, то је репрезентација која има систем. Било је тако исто и када је недостала Грот, па се причало да и без ње не може. Дошла је Полман, па је било још боље. Имају систем и у њега се сви уклапају. Када су Данце питали шта ћете ако се повреди Микел Хансен? Рекли су ''петорица чекају'', а он је човек чудо. Холанђанке имају систем, играју брзо, дисциплиновано, са мало техничких грешака. Тактички су веома добро припремљене - рекао је Обрадовић и осврнуо се и на преостале ривале у групи Мађарску и Хрватску.

- Мађарска је озбиљна репрезентација која нас чека и у марту у олимпијским квалификацијама у Ђеру. Хрватска је редовни учесник Европских првенстава. Нећемо никога потценити, али ни преценити - закључио је Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)