ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ КЛУБА: Горан Цветковић преузео Винтертур

Novosti online

02. 12. 2020. у 21:45

ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ КЛУБА: Горан Цветковић преузео Винтертур

Фото: Архива Новости

Српски стручњак Горан Цветковић преузеће од следеће сезоне кормило швајцарског Винтертура.

На том месту наследиће Адија Брингера који је, са прекидом од шест месеци због доласка Маркуса Баура, чак 14 сезона водио клуб.

Управа Винтертура у 37-годишњем Цветковићем на клупи види бољу будућност клуба. Србин је Брингеров први асистент још од 2015. године, а претходно је у два наврата играо за овај клуб. Цветковић је у швајцарски тим стигао 2005. године из Црвене звезде (претходно играо за ПКБ), две године касније је отишао у Берн где је провео шест сезона, да би се потом вратио у Винтертур у којем је окончао играчку, и почео тренерску каријеру. 

Некадашњи десни бек је уз улогу првог асистента Брингера обављао и функцију спортског директора, а шеф стручног штаба постаће у јуну 2021. године. 

-Цветковић је тренер са А лиценцом који је стекао довољно искуства као асистент. Живи са породицом у нашем региону, одлично познаје клуб и окружење, има сјајну конекцију са играчима, посебно млађим, и добре интернационалне контакте који би могли бити од помоћи у будућности – саопштено је из клуба поводом именовања српског тренера. 

Винтертур је освојио девет титула шампиона Швајцарске, али на јубиларну чека још од 2004. године.

(балкан-хандбалл.цом)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)