СРПКИЊЕ ДАНАС ПУТУЈУ НА ЕП: Тестирање на корону у Колдингу, па судар са Холанђанкама

С. Крстовић

03. 12. 2020. у 08:26

СРПКИЊЕ ДАНАС ПУТУЈУ НА ЕП: Тестирање на корону у Колдингу, па судар са Холанђанкама

Наше играчице са селектором Обрадовићем Фото РСС

УЗБУНА је, срећом, била лажна. Наше најбоље рукометашице и стручни штаб су после поновљеног тестирања негативне на ковид 19 и данас могу да крену пут Колдинга, где сутра (20.30) против Холандије у групи Ц стартују на ЕП у Данској.

Шампионат почиње вечерас утакмицама у групама Б (Хернинг) и Д (Колдинг).

Када стигну у Колдинг Српкиње морају на још једно тестирање, после којег ће бити смештене у "балон" заједно са осталим репрезентацијама.

"Балон" подразумева ригорозне епидемиолошке мере које се односе на кретање само унутар хотела и стриктно прописан боравак у дворани у време тренинга и утакмица, како би се могућност појаве вируса свела на минимум.

Да су имале авионску везу Српкиње би јуче отпутовале у Данску. Овако, јуче су тренирале у СЦ ФСС у Старој Пазови, где су градиле тактику за дуел са светским првакињама. Међу, 17 путница је и Јелена Лавко, која је пре десетак дана била позитивна, а сада је срећом негативна и спремна да помогне другарицама.

- Ситуација је таква и више не размишљамо о корони, већ смо фокусирани на шампионат. Да смо могли, још јуче бисмо отпутовали. Овако, када стигнемо у Колдинг због строгог протокола нећемо моћи да тренирамо, већ ћемо уз помоћ видеа спремити тактику за Холанђанке - истиче селектор Обрадовић.

Мада светске првакиње долазе у Колдинг без најбоље играчице, Полманове, кормилар Србије их и те како поштује.

- Последњи пут смо се састали пре годину дана на СП у Јапану. Изгубили смо тај дуел... Холандија је квалитетна, добра, уиграна екипа, која је дуго на окупу. Могу само да кажем да ће бити занимљива утакмица - подвлачи Обрадовић.

Подсећа кормилар Србије да је ово ЕП требало да буде припремно за нови олимпијски циклус и Игре 2024. у Паризу. Овако, послужиће као права увертира пред мартовске квалификације за олимпијски турнир у Токију. Сматра да је у овој ситуацији тешко говорити о фаворитима.

- Постоји једно десет екипа које свака сваку могу да победе. Ту су Данска, Норвешка, Холандија, Шпанија, Русија, Француска, група са којом се ми укрштамо у другој фази, где су осим Норвежанки и Румунке, Немице и Пољакиње. Незахвално је прогонзирати и зато је најбоље размишљати о следећој утакмици, учинити све да се што боље одигра - подвлачи Обрадовић.

СРБИЈА 2020.

БОЈЕ Србије на ЕП у Данској браниће: Катарина Томашевић, Јована Рисовић, Кристина Граовац (голмани), Сања Радосављевић, Дијана Радојевић (лева крила), Слађа Поп Лазић, Јована Милојевић (пивоти), Катарина Крпеш Шлезак, Жељка Николић (десна крила), Јована Стоиљковић, Јелена Трифуновић, Јована Јововић, Андреа Лекић, Тамара Радојевић, Кристина Лишчевић, Јелена Лавко, Анђела Јањушевић и Марија Агбаба (бекови).

РАСПОРЕД

ГРУПА Ц (Колдинг)

1. коло - петак

Мађарска - Хрватска 18.15

Холандија - Србија 20.30

2. коло - 6. децембар

Србија - Мађарска 16.00

Хрватска - Холандија 18.15

3. коло - 8. децембар

Србија - Хрватска (18.15)

Холандија - Мађарска (20.30)

ГРУПА А (Хернинг)

1. коло - петак

Француска - Ц. Гора 18.15

Данска - Словенија 20.30

ГРУПА Б (Хернинг)

1. коло - данас

Русија - Шпанија 18.15

Шведска - Чешка 20.30

ГРУПА Д (Колдинг)

1. коло - данас

Румунија - Немачка 18.00

Норвешка - Пољска 20.30


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)