ПРОБЛЕМИ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Корона одложила пут на ЕП

С. КРСТОВИЋ

01. 12. 2020. у 19:45

ПРОБЛЕМИ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Корона одложила пут на ЕП

ФОТО: РСС

ШОК у табору рукометашица.

Касно увече у понедељак сазнало се да су четири играчице позитивне на вирус корона. Због тога је одложен јучерашњи пут за Колдинг на ЕП у Данској, како би се оне, али и остале репрезентативке и чланови стручног штаба поново тестирали. Одлучено је да екипа путује у четвратак, два дана уочи прве утакмице у групи Ц са Холандијом. Сви се надају да ће на шампионату играти у најјачем саставу.

ВИРУС И КОД ДРУГИХ репрезентација

ЗБОГ строгих епидемиолошких мера у својој земљи, Норвешка је морала да одустане од домаћинства ЕП, тако да је Данска у последњем тренутку прихватила да сама организује шампионат.

Проблеме са короном имају многе селекције. Тако Хрватска од почетка припрема не може да рачуна на пет играчица, Румунија је остала без пивотмена Крине Пинтее, али има "срећу" да је већина играчица прележала ковид 19. За Словенију неће да игра Анеја Бегановић, а селектор Немачке Хенк Гроенет је и даље у изолацији...

Српкиње су, тако, остале у спортском центру ФСС у Старој Пазови. Данас су осим што су поновиле тестирање и тренирале. План је исти и за сутра.

- Морали смо поново да се тестирамо. Не смемо да одемо у Данску, па да нас после оптуже да ширимо заразу, да нас казне забранама. Морамо да будемо баш сигурни да ћемо здрави и негативни на тест доћи у Данску. И тамо нас очекује тестирање - каже селектор Љубомир Обрадовић.

Кормилар Србије је спреман и на варијанту да не може да поведе најбоље играчице. Позваће неке од рукометашица са ширег списка. Обрадовић на припремама није могао да рачуна на Јелену Лавко, која је била позитивна, али уз наду да ће моћи да се прикључи селекцији током шампионата.

- Пропао нам је план да дођемо два дана раније како би се девојке адаптирале на услове у Колдингу. Видећемо шта ће тестови да покажу. Ако неке играчице не буду ОК, ми ћемо морати да одемо на ЕП. Видите и сами да је много "шта ако". Преостаје нам само да чекамо резултате и да тренирамо - подвлачи Обрадовић.

КРПЕЖ ШЛЕЗАК: Само да заиграмо

КАТАРИНА Крпеж Шлезак верује да девојке неће да поремети долазак у Колдинг дан уочи дуела са Холандијом.

- Навикле смо на овакве ситуације, спремне смо, није нам тешко. Уколико се покаже да није дошло до грешке, биће нам жао што ће неке од њих пропустити шампионат. Једноставно, биће онако како мора да буде - подвлачи капитен Србије.

Капитен Србије Катарина Крпеж Шлезак признаје да су све играчице доживеле шок када су сазнале да су четири од њих сумњиве. Тим пре што су протеклу недељу провеле у карантину, што нису имале контакт ни са ким.

- Биле смо веома изненађене. Било је сумњивих тестова, али нисмо хтели ништа да ризикујемо. Тестови су поновљени и надамо се да ћемо играти у најјачем саставу - прича Катарина.

Сјајно крило каже да су имале састанак са стручним штабом, да нису могле да спавају.

- Било нам је невероватно да нас је ово снашло, јер смо биле изоловане. Одлучили смо да одложимо пут, да се поново тестирамо. И због себе, али и због других репрезентација, јер не желимо било кога да заразимо - истиче Катарина Крпеж Шлезак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)