ГРОЖАН: Није било моје време за умирање, из пламена сам изашао због деце

Новости онлине

01. 12. 2020. у 17:13

ГРОЖАН: Није било моје време за умирање, из пламена сам изашао због деце

EFA/EPE

ВОЗАЧ Хаса Роман Грожан рекао је да је видео како "смрт долази по њега" након стравичног инцидента који се догодио на трци Формуле 1 за Велику награду Бахреина.

Француз је објаснио да је из болида изашао због своје деце.

Инцидент се догодио у недељу током трке у Бахреину, када је Грожан при великој брзини ударио у заштитну ограду након чега се болид запалио. Најважније од свега је да то да је Грожан остао присебан, успео је да изађе из болида, да би му потом помогли редари и медицинско особље.

Задобио је опекотине руку, а како је "Би-Би-Си" пренео он ће и ноћас остати у болници у Манами, главном граду Бахреина.

- Срећан сам што сам жив, што видим ствари другачије. Али, имам и потребу да се вратим у болид, могуће у Абу Дабију - рекао је Грожан за француски ТФ1.

Пропустиће трку за Велику награду Сакира у недељу, а седам дана касније на програму је последња трка Формуле 1 у Абу Дабију.

Грожан је истакао како жели да вози у Уједињеним Арапским Емиратима како би "своју причу са Формулом 1 завршио на другачији начин".

Искусни 34-годишњак је свој спас из пламена у коме је провео око 30 секунди описао као ново рођење.

- То што сам изашао из пламена тог дана, то је нешто што ће ми обележити живот. Много људи ми је исказало љубав и подршку и то ме је дирнуло и у неким тренуцима довело до суза. Не знам да ли реч чудо постоји и да ли може да се користи, али рекао бих да није било моје време (за умирање) - поручио је Грожан и додао:

- Имао сам утисак да је било и дуже од 28 секунди. Видео сам да ми се визир претвара у наранџасту боју, видео сам пламен са леве стране болида. Размишљао сам о многим стварима, укључујући и о Никију Лауди и мислио сам да не могу тако да завршим, не сада. А онда, због моје деце, рекао сам себи да морам да изађем. Ставио сам руке у ватру, јасно сам осетио да гори шасија. Изашао сам, а онда сам осетио да ме неко вуче за одело и знао сам да сам изашао - закључио је француски возач.

Грожану су помогли лекар ФИА Јан Робертс и возач медицинског аутомобила на тркама Алан ван дер Мерве.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)