КАЧАР: Хвала председнику Вучићу на важној помоћи српском спорту

А. Илић

01. 12. 2020. у 10:04

НЕДАВНО је председник Републике Србије изјавио да се планира велика новчана помоћ спортским клубовима, у оквиру финансијске подршке спортским организацијама у отежаним условима услед пандемије корона вируса.

КАЧАР: Хвала председнику Вучићу на важној помоћи српском спорту

ФОТО: Кристина Јовановић

За кратко време Влада Србије је одлучила да одвоји 1,1 милијарди динара, које ће преко Министарства омладине и спорта добити успешни клубови око 15 савеза. 

"Желим да се у име нишког спорта, јавно захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу, на иницијативи да држава помогне спортске клубове са 1,1 милијардом динара, која, одмах након најаве, већ ових дана улази у фазу реализације. Још једном доказавши своју велику приврженост спорту и спортистима, председник је реаговао у правом тренутку, при крају најтеже календарске године, у којој већина клубова није могла да рачуна на предвиђену помоћ спонзора, због последица које је пандемија вируса корона оставила на многе привредне гране", истакао је Бранислав Качар, члан градског већа града Ниша, ресорно задужен за спорт и омладину.

Спортисти из Ниша у последњих пар година бележе пуно добрих резултата, како да домаћој тако и на међународној сцени.

"Ниш је град који, одмах после Београда, има највише клубова који испуњавају услове да буду обухваћени овом помоћи. У Нишу никада није било оволико суперлигаша и учесника европских такмичења, у Нишу функционише неколико клубова који су актуелни државни прваци, или имају такмичаре који су појединачно најбољи у Србији, и ова помоћ државе не само да ће им помоћи да преживе ова тешка времена, већ да свој спортски пут наставе узлазном путањом", закључио је Качар, који је свакодневно на терену и при руци спортистима нашег трећег по величини града у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (190)