ПРИПРЕМЕ ПОЧЕЛЕ, А НЕ ЗНА СЕ ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПРВЕНСТВА! Рукометашице Србије окупиле се у Старој Пазови пред пут у Данску

Novosti online

23. 11. 2020. у 15:40

ПРИПРЕМЕ ПОЧЕЛЕ, А НЕ ЗНА СЕ ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПРВЕНСТВА! Рукометашице Србије окупиле се у Старој Пазови пред пут у Данску

Фото архива ВН

ЖЕНСКА рукометна репрезентација окупила се у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови на старту припрема за Европско првенства, које ће бити одржано у Данској од 3. до 20. децембра.

Влада Данске дала је "зелено светло“ за одржавање турнира после неколико дана неизвесности, након одустајања Норвешке од домаћинства.

Федерација Данске и Европска рукометна федерација (ЕХФ) наставиле су са припремама за организацију турнира који би требало да се одржи у Хернингу и Колдингу, где би се преселиле групе из Трондахјма, међу којима је и Србија са селекцијама Холандије, Мађарске и Хрватске.

Како се наводи, уколико све буде у реду, селектор Љубомир Обрадовић у Старој Пазови радиће са девојкама до поласка на пут 2. децембра.

- Нико не узима у обзир да се првенство одложи за крај маја или почетак јуна. У то доба Данска је на 18-20 степени, идеално време за играње. По мени је то најбоље решење. Доста девојака је позитивно у разним репрезентацијама, Мађарској, Хрватској, и шта сада? Немамо решење, осим да играмо по сваку цену и на силу - рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Он је још једном поновио да је за одлагање такмичења за следећу годину.

- Ако је то Европско првенство онда то треба да буде турнир на нивоу, турнир најбољих играчица. Елиминисати једну, другу репрезентацију, склонити из такмичења, ко зна из којих разлога, све то доводи под сумњу. По мом мишљењу је то најбоље одложити, али мене нико и не пита - рекао је Обрадовић.

Селектор је навео да ће екипа имати и 12 тренинга до одласка на ЕП, као и да ће у случају неодласка на првенство, остати да се припрема за олимпијске квалификације у марту.

- Остаје нам доста ствари да искомплетирамо, с обзиром да практично нисмо радили од Јапана годину дана. Ово је практично нови циклус за следеће четири године, тако да не видим разлог за ово Европско првенство у овом тренутку. Радује ме да су девојке ту, видећемо каква је ситуација са Лавко. Тестирали смо се, надамо се да смо негативни. Морам да захвалим и Фудбалском савезу Србије на свесрдној помоћи. Бићемо изоловани и имати неопходне услове за рад - закључио је Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)