ЧАВИЋ О ПОЛУБРАТУ И ПЛИВАЊУ: Знам да сам победио Фелпса, то је једино важно!

Novosti online

18. 11. 2020. у 20:01

ЧАВИЋ О ПОЛУБРАТУ И ПЛИВАЊУ: Знам да сам победио Фелпса, то је једино важно!

ФОТО: АП

Милорад Чавић поново је одушевио све љубитеље пливања широм света.

Легендатни српски пливач, којем је украдена победа у финалу Олимпијских игара 2008. године у трци на 100 метара делфин, у разговору за интернет емисију аустралијског пливача Брета Хока присетио се митске борбе са Мајклом Фелпсом у Пекингу.

"Ја ту трку нисам изгубио, већ сам победио. Ја то знам и то је једино важно, јер медаља не значио ништа. И да сам освојио злато, исто бих рекао јер не придајем значај материјалним стварима. Много ми је важније оно што осећам, а то је да сам први дотакао зид. Уосталом, озбиљно размишљам да поклоним све смедаље које сам освојио. Двоумим се само коме да их предам, јер мени нису потребне. Мислио сам да их донирам Музеју спорта у Србији, можда и Међународном олимпијском комитету, мада мислим да тек њима нису потребне. Видећу, можда их поклоним сину, а можда и свом тренеру", објаснио је Чавић.

Српски пливач је током разговора открио и једну ствар из приватног живота.

"Сећам се, 2003 године сам добио мејл од једног човека у којем ме је питао да ли познајем Душана Чавића. Рекао сам му да ми је то тата и спојио сам их, да би се испоставило да му је то ванбрачни син, односно мој полубрат. Сви смо били код куће и отац ме је рекао да не зна како да каже мајци. Ја сам за две недеље имао велико такмичење, оборио сам први светски рекорд и отац је еуфорију искористио да каже мами: „Јупии, е, да, имам још једног сина“. Све је добро прошло, а мој полубрат је један од најбољих људи које сам упознао, сјајан момак", констатовао је Милорад Чавић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marinka

19.11.2020. 08:34

Bravo. Šampion bio i ostao. Nedostaje ovde u Srbiji on i njegovo prisustvo u plivanju koje nismo znali da cenimo pa je morao da ustukne pred sitnoposednickim mentalitetom siledžija od kojih će još mnogi da pobegnu u svet, pre nego ih neko ili nešto ne zaustavi.