РАЗВОЈ ДЕЦЕ КРОЗ СПОРТ: Савез за предшколски спорт приближава спорт најмлађима

Novosti online

15. 11. 2020. у 14:55

Пројекат под називом "Развој деце кроз спорт и спортске игре" успешно је реализовао Панчевачки савез за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију.

РАЗВОЈ ДЕЦЕ КРОЗ СПОРТ: Савез за предшколски спорт приближава спорт најмлађима

ФОТО: Школски спорт Србије

Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је овај програм, који је трајао од лета до недавно. Учествовало је 240 девојчица и 140 дечака из града Панчева и околних насељених места.

Одржани су показни тренинзи са полигонима за развој моторичких способности и надметање у више спортских тимских игара. Тренери из више клубова су селеткирали децу за своје перскептивне селекције, одбојкашки клуб је селектовао децу која ће у будућности бити одбојкашке судије и које су то већ током програма изучавала. 

Кошаркашки и карате клуб су омасовили своје млађе категорије и сарадња током програма је била на високом нивоу кроз ангажовање осам тренера из ова три спорта. Ангажован је, такође, и стручни тренер за физичку припрему проф. Благоје Копривица који је тестирао велики број деце на физичке способности и узрасне карактеристике и донео одговарајући план рада за даљи развој деце кроз клубове и сам Панчевачки савез за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију.

ФОТО: Школски спорт Србије

Tekst potpisa

Деца из предшколских установа су била веома заинтересована и за стрељаштво и стреличарство и циљ савеза је даљи развој деце кроз спортове који нису много заступљени у јавности. Програм је завршен такмичењем у спретности и полигонима моторике и победници су деце из Основне школе „Бранко Радичевић" из Панчева, док су у предшколском узрасту рађени промотивни тренинзи мало заступљених спортова у јавности.

У програму су учествовали спортски радници и стручњаци Ненад Марин, Благоје Копривица, Иван Крговић, Владимир Јованчић, Војислав Павловић и Небојша Божић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)