ХАЛА СРПСКОГ КЛУБА ПРЕТВОРЕНА У КОВИД БОЛНИЦУ: Принуђени смо да донесемо тешку одлуку, одустајемо од Европе!

Novosti online

14. 11. 2020. у 18:01

РУКОМЕТНИ клуб Железничар из Ниша одустао је од предстојећег двомеча са екипом Спорт Тото из Анкаре.

ХАЛА СРПСКОГ КЛУБА ПРЕТВОРЕНА У КОВИД БОЛНИЦУ: Принуђени смо да донесемо тешку одлуку, одустајемо од Европе!

ФОТО: Министарство одбране Републике Србије

Нишлије су се у претходном периоду суочиле са много изазова.

"Један наш првотимац, након изражених симптома, позитивно је тестиран на коронавирус. То нас је натерало на додатне мере предострожности", наводе из клуба.

Адаптирањем хале "Чаир" у привремену ковид болницу, нишки клуб је остао без једине дворане која испуњава услове за одигравање међународних утакмица. 

"То нас ставља нас у неравноправан положај у односу на ривале. Били смо препоносни на чињеницу да представљамо државу Србију и град Ниш на међународној сцени. То је привилегија коју смо заслужили резултатима и играма на терену. Због тога смо се, уосталом, и пријавили за наступ у ЕХФ купу за сезону 2020/21. Живот се састоји од свакодневних тешких одлука, а ми смо били принуђени да донесемо најтежу. Тешка срца донели смо одлуку која није у духу спорта и традиције нашег клуба, али јесте рационална у контексту актуелне катастрофалне епиделмиолошке ситуације" кажу из Железничара.

Због 11 отказаних од 19 предвиђених окршаја другог кола ЕХФ купа и неизвесности Нишлије су одустале од дуела Спорт Тото из Анкаре.

"Надамо се да ће пошаст која је снашла човечанство ускоро постати ружан сан, да ће се живот, а и спорт вратити нормалним токовима. Верујемо и да ћемо већ следеће сезоне, без икаквих препрека, уколико то поново заслужимо на терену, наступити у европском такмичењу". поручују из Железничара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)