ОДРЖАНО ВЕЧЕ БАЛКАНСКОГ БОКСА: Прашовић славио у борби вечери!

Novosti online

24. 10. 2020. у 08:44

ОДРЖАНО ВЕЧЕ БАЛКАНСКОГ БОКСА: Прашовић славио у борби вечери!

ФОТО: БСС

Боксерски спектакл протутњао је београдским БЕЛЕКСПО центром.

У организацији Балкан боxинга и бокс промотерске куће Кетy одржан је Балкан Боxинг нигхт у коме су се у мечу вечери сударили два до сада не побеђена шампиона, Дилан Прашовић из Црне Горе и представник БиХ Един Пухало.

У главној борби вечери која је преношена уживо на ТВ Арена Фигхт, у елиминационом мечу за титулу професионалног првака света у верзији WБО (крузер категорија), Прашовић је техничким нокаутом у деветој рунди савладао Пухала и тиме стигао до тријумфа којим је стекао право првог изазивача светском шампиону у крузер категорији. Победа у Београду Дилана води на мегдан победнику сусрета Лоренц Околие (Енглеска) – Криштоф Гловацки (Пољска) који ће бити одржан 12. децембра 2020. у Лондону.

Иако је меч између Прашовића и Пухала био предвиђен у 12 рунди, у налету снажних удраца и јаког темпа који је од самог почетка наметнуо шампион из Црне Горе пао је у деветој рунди до сада бриљантни Един који је до Балкан Боxинг нигхт-а бележио 19 победа на профи сцени без пораза. Прашовић је уписао 14. победу у профи ригну без пораза, у колекцији трофеја има и јуниорску титулу првака света у верзији WБО, за борце до 23 године.

Уочи уласка у ринг Прашовић је обећао изванредну борбу и победу, обећање је и испунио.

"Задовољан сам борбом и победом коју сам остварио у Београду, а победу као И претходне посвећујем мом преминулом тренеру, човеку који ме је научио свим чарима И тајнама бокса Фехми Хусејину. Ово је моја 14. победа у каријери, без пораза и додатни мотив да наставим путем којим сам кренуо до коначног циља, а то је светски шампионски појас. Није било лако у рингу против сјајног Едина Пухала који је искусан борац и који иза себе има велики број профи мечева И који до овог меча није имао ни један пораз. Знао сам да ће овај меч бити изуетно тежак, спремао сам се на велику и тешку борбу која је на крају и виђена, кидали смо један другог до последњег гонга. Захваљујем се свима који су били уз мене И који су ме подржали у овом за мене јако важном тренутку, као и Ненаду Боровчанину на сјајној организацији овог спектакла. И сад нема стајања, идемо даље у нове победе, идем по светски шампионски појас" – закључио Прашовић.

У изузетним боксерским представама у Београду у оквиру БАЛКАН БОКСИНГ НИГХТ-а, где смо поред главне борбе видели и четири сјајне уводне борбе, уживали су љубитељи ове племените вештине, али путем малих ТВ екрана у живом преносу на ТВ Арена Фигхт. Публика је овај пут морала да изостане услед превентивних мера и ситуације изазване виросом корона која је погодила цео свет.

Балкан Боксинг нигхт је још једном показао колико је срце Београда и видели смо да је бокс спорт који спаја, а то нам је потврдила чињеница да су овој спортској манифестацији интониране три химне.

Резултати уводних борби:

(четири рунде) 69кг: Никола Лазаревић - Владимир Губас једногласно 38-36, 39-34, 39-34 победа Лазаревића

(четири рунде) 65кг: Моја Жилбер - Милош Јањанин једногласно 39-37, 40-36, 40-36 победа Моје

(четири рунде) 71кг: Антонио Бисе - Петар Стошић нерешено 38-38, 38-38, 37-40

(шест рунди) 76кг: Славиша Симеуновић - Филип Благојевић предаја у трећој рунди, победа Симеуновића

Главна борба – крузер категорија до 90,790 кг:

Дилан Прашовић (ЦГ) 90,500 кг - (12 рунди) Един Пухало (БиХ) 90,250 кг победа Прашовића техничким нокаутом у деветој рунди

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)