СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАША ЂЕРОНА СКРАТИО СПИСАК ЗА ГРЧКУ И БЕЛГИЈУ: Асови ментори млађима

С. К.

23. 10. 2020. у 20:30

СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАША ЂЕРОНА СКРАТИО СПИСАК ЗА ГРЧКУ И БЕЛГИЈУ: Асови ментори млађима

Фото Н. Парауши

СЕЛЕКТОР рукометаша Србије Тони Ђерона скратио је списак играча на које рачуна на старту квалификација за ЕП 2022. у Словачкој и Мађарској.

 "Орлови" се окупљају 1. новембра, први тест је 4. новембра у Зрењанину, где играју са Грчком, а потом три дана касније гостују у Белгији. У групи је и Француска, а прве две екипе иду на Шампионат, као и четири најбоље трећепласиране.

Шпански стручњак позвао је 18 играча, а то су: Тодор Јандрић, Владимир Цупара, Дејан Милосављев (голмани), Немања и Вања Илић (лева крила), Михајло Марсенић, Живан Пешић (пивоти), Вукашин Воркапић, Богдан Радивојевић (десна крила), Миљан Пушица, Илија Абутовић, Петар Ђорђић, Лазар Кукић, Алекса Колаковић, Петар Ненадић, Немања Зеленовић, Марко Вујин, Јовица Николић (бекови). Резерве су: Тибор Иванишевић, Милош Грозданић, Немања Обрадовић, Милан Милић, Дарко Ђукић, Стефан Вујић, Зоран Николић.

О повратницима у репрезентацију Ђерона је за сајт РСС рекао:

- Државни тим би требало да буде састављен од играча који ће у сваком моменту моћи да дају више опција и већи квалитет. Јасно је да су Петар, Марко, као и Илија, играчи који имају јако добру прошлост, а верујем и садашњост. Не можемо говорити о некој далекој будућности, нису млади, али у наредне две-три године могу да нам помогну на терену и буду нека врста ментора млађим играчима. Када сам причао са њима, рекао сам јасно да је потребно да помогну тиму.

ШТО ПРЕ ДО ЈЕДИНСТВА

ЗБОГ неодржане седнице Скупштине РСС на којој је требало да се закажу избори, чланови Надзорног одбора (председник Душан Стипановић, Драгомир Живковић и Богомир Стојанчев) су јуче разговарали са председником Скупштине Владиславом Крсмановићем и руководством Савеза.

Заједнички закључак је да се најкасније за пет дана предузму све неопходне мере како би се постигао минимум потребног јединства у превазилажењу постојеће блокаде и донела одлука о расписивању избора. У супротном Надзорни одбор ће се обратити МОС и ОКС за помоћ у превазилажењу тренутног стања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)