МИХАЈЛОВИЋ:Тренинзи не стају - Рожњак: Кајдочи адут за Париз

Novosti online

21. 10. 2020. у 12:42

МИХАЈЛОВИЋ:Тренинзи не стају - Рожњак: Кајдочи адут за Париз

ФОТО: СДТС

Најбољи српски дизачи тегова вредно тренирају у доба епидемије корона вируса, поштујући све епидемилошке мере, а све са циљем да што спремнији дочекају наредна такмичења, каже председник Савеза Милан Михајловић.

"С обзиром на то да су у доба пандемије многи такмичари тренирали код куће, у гаражи, дворишту, подруму, на нивоу Међународне федерације за дизање тегова су дошли на идеју да организују онлајн такмичење. То је био једини начин да се спортисти поново окупе, али у потпуно сигурним условима, код њихове куће. Најпре је у августу одржан Пан-Амерички куп, потом Куп Узбекистана, Првенство Колумбије У17 и У20, а онда 13. септембра, прво онлајн такмичење у дизању тегова у Србији", изјавио је Михајловић, угледни професор и успешни међународни судија, који је између осталог судио и на Олимпијским игарма у Рију.

Како је навео, за организацију онлајн такмичења српски савез добио је бројне похвале.

"Такође, током лета већином се радило напољу или у мањим групама по салама. Клубови се придржавају епидемиолошких упустава, које је прописала Влада Србије и на томе инсистирамо уз наравно лекарске прегледе", истакао је Михајловић.


Посебно квалитетно се ради у Суботици, сјајне резултате бележе браћа Тивадар и Тамаш Кајдочи, за кога се верује да би могао да се бори за медаљу на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Главни тренер Спартака Ервин Рожњак, универзитетски првак света из 2018, максимално се посветио раду са перспективним дизачима.

"Необична година је иза нас. Сва међународна такмичења су отказана због пандемије корона вируса. Ми смо одржавали тренинге на отвореном и у септембру смо успели да организујемо и првенство Србије и Војводине, такође на отвореном. Спорт не сме стати, али истина је да радимо у пуно измењеним условима, али тако је у већини држава целог света. Када је реч о браћи Кајдочи, од пролећа очекујемо нове добре резулатате. Тамаш Кајдочи је велика нада српског дизања тегова. Имао је повреду леђа, коју је санирао и од пролећа очекујем нове његове успехе", поручио је Рожњик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)