СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Сарајево чека децу региона - учествује 270 малишана из Србије

Novosti online

20. 10. 2020. у 17:20

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Сарајево чека децу региона - учествује 270 малишана из Србије

ФОТО: Спортске игре младих

Најбољи основци региона, окупиће се у Сарајеву, од 20. до 24. октобра, где ће учествовати на Великом међународном финалу Спортских игара младих.

Клинци из три државе (Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске), су стекли право да се такмиче у финалу, као најбоље пласирани у једном од 10 спортова на Државним првенствима Игара у својим земљама.

Као што је познато, Спортске игре младих у Србији постоје седам година. Основци из целог региона најпре се такмиче на турнирима у својим градовима, а најуспешнији међу њима иду на Државно првенство. Они који се и ту најбоље покажу, стичу право да се такмиче на Великом међународном финалу, које је до сада сваке године организовано у августу у Сплиту, одакле је ова манифестација и потекла.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи. Међутим, епитет „аматерски“ ништа не оправдава осим чињенице да је учешће деце на Игама добровољно. Сва такмичења у региону и све пропратне активности организовани су на високо професионалном нивоу какав се ретко виђа и на далеко „озбиљнијим“ спортским догађајима.

Поред тога што ће се такмичити у шаху, тенису, рукомету, уличној кошарци, атлетици, одбојци, одбојци на песку, стоном тенису и турнирима у малом фудбалу и Лино игри између две ватре, деца ће, као и сваке године, уживати у дружењу, доброј забави, сусретима са старим пријатељима и упознавању нових.

Очекује се да ће у делегацији Србије која ће отпутовати у Сарајево бити око 270 чланова, а на такмичењима ће нашу земљу представљати клинци из Ниша, Пријепоља, Краљева, Куршумлије, Сремске Митровице, Крагујевца, Чачка, Крушевца, Новог Сада, Кикинде, Сурдулице, Босилеграда, Београда, Алексинца, Шапца, Прибоја, Обреновца, Нове Вароши, Сокобање, Чајетине и Челарева.

"До сада су се представници Србије са финала у Сплиту увек враћали са великим бројем освојених медаља, али и богатији за предивна искуства и много нових пријатеља, што је на Играма далеко важније од самог пласмана. Нема сумње да ће и ове године СИМ-овци из региона уживати у још једној спортској авантури за памћење, а прилика да заједно прославимо 10. рођендан Игара у Босни и Херцеговини биће свакако разлог више да нам свима овај спектакл остане у прелепом сећању. Здравље деце учесника одувек нам је било приоритет. Морамо сви заједно бити одговорни и према себи и према другима, јер је то једини начин да се у овим околностима играмо, такмичимо и дружимо" нагласила је Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих.

Током овогодишње сезоне Игара у Србији, посећено је чак 27 градова.

Као што је познато, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, па и на Великом међународном финалу, за децу је апсолутно све бесплатно. Све то не би било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора, а посебну захвалност челни људи СИМ дају Влади Србије и председнику Републике Србије.

Чаролија Игара, како то клинци воле да кажу, тако наставља да траје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)