УДОВИЧИЋ: Пандемија извршила велики утицај на светски спорт

Танјуг

18. 10. 2020. у 22:07

УДОВИЧИЋ: Пандемија извршила велики утицај на светски спорт

ФОТО: ТАЊУГ/ТАРА РАДОВАНОВИЋ

ПАНДЕМИЈА корона вируса променила је друштво које нас окружује, па самим тим и спорт широм света, истакао је данас министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић.

Он је гостујући у емисији "Лице нације" на ТВ Панчево рекао да му је веома жао што врхунске утакмице пролазе без публике и нагласио да ће посебно тешко бити да се организују Олимпијске игре идуће године у Токију.

"Многе моје колеге из иностранства су уздржане када је у питању тренутно стање у спорту изазвано пандемијом, мада неки од њих, с којима сам близак, нису оптимистични. Посебно је проблем организовати Олимпијске игре. Спортистима је веома тешко остати у форми и концентрацији када се датуми такмичења померају из дана у дан. Спортисти који су требало да засијају ове године у Токију мораће да се спремају за следећу годину, па да постижу успехе годину дана старији", каже Удовичић.

С друге стране, људи се, како је навео, због здравља окрећу рекреацији.

"У Србији рецимо, ове године имамо рекордну продају бицикала, што је свакако позитивно.” напоменуо је министар омладине и спорта.

Он је открио и да је у Србији број деце у систему школског спорта више него двоструко увећан - са 80.000 на 180.000.

"Организују се важна спортска такмичења, сваке године и једно међународно такмичење. Велику пажњу смо посветили изградњи и опремању фискултурних сала. На територији АП Војводине обишао сам око 250 школа, где смо донирали опрему", поручио је, између осталог, Удовичић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)