PRAZNIK RUKOMETA U ZRENJANINU: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

С. К.

25. 09. 2020. у 15:50

PRAZNIK RUKOMETA U ZRENJANINU: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

Фото: Архива Новости

KOD дама трофеј брани Бекамент, а код мушкараца Војводина

Rukometni празник у Зрењанину. У граду на Бегеју у суботу и недељу одиграће се финални турнири Купа Србије у обе конкуренције. Код дама трофеј брани Бекамент Буковича Бања, а код мушкараца Војводина. 

Програм отварају рукометашице. Прво се од 12 часова састају Јагодина и Бекамент Буковичка Бања, а од 14.00 РТБ Бор и Наиса. Финале је у недељу од 14.30. Сви очекују неизвесне дуеле, јер су екипе доста промењене.

 "Почетак нове сезоне обележиће завршетак онога што смо оставили као недовршен посао у прошлој, а то је борба за један од трофеја. Пре пандемије били смо у успону, а сада делимо судбину свих и прилагођавамо се новим околностима. Екипа је подмлађена, али то не умањује наше амбиције",  каже стратех Бекамента Саша Бошковић. 

Оптимизам греје кормилара Јагодине Драгана Маркова: 

"Никоме ова пауза није пријала, али је најважније да смо се вратили раду.Желимо трофеј, а у полуфиналу нас очекује неизвесна утакмица са Бекаментом". 

Тренер Наисе Светислав Јовановић верује да су фаворити у полуфиналу: 

"Све три екипе имају шансу за трофеј, мада Куп красе изненађења, тако да не бих потценио ни Бор". 

Стартег Бора Зоран Барбуловић истиче да су направили највећи успех у историји и да ће играти растерећено. 

Веома неизвесно биће и код мушкараца. У полуфиналу се састају Динамо - Партизан (17.00) и Металопластика - Војводина (19.00). Финале је у недељу у 18.00. 

"Нико никада није био у оваквој ситуацији. Ово се дешава једном у животу. Играли смо припремне утакмице, али немамо информације о противнику. Мислим да је Војводина благи фаворит" - истиче стратег Металопластике Веселин Вуковић. 

Тренер Војводине Борис Ројевић је сигуран да све екипе иду на освајање пехара: 

"Финални турнир одавно није био уједначен, а ми имамо велику жељу да га одбранимо. Имамо кадровске проблеме, нисмо уиграни, али учинићемо све да славимо". 

Тренер новосадске Војводине, освајач трофеја 2019, Борис Ројевић, најављује велику борбу у Зрењанину: 


Оптимизам пред дуел са Динамо греје и кормилара Партизана Ненада Максића: 

- Наша очекивања су највећа, да победимо и изборимо финале, у којем је све отворено. Шансе су подједнаке, свака екипа може да се домогне трофеја. Здрави смо и спремни за изазов. 

И Панчевци верују да могу да пехара, а тренер Аким Комненић каже: 

- Радили смо напорно два месеца и надам се да ћемо за труд бити награђени. Мислим да свака екипа имају своју шансу, да ће све бити одлучено за једну, две лопте. 

С. К.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zrenjaninac

25.09.2020. 21:17

Upozorenje za goste: nemojte slučajno da pijete vodu iz česme (zabranjeno je već 16 godina), a kad vidite kako izgleda i miriše, shvatićete da je zdravije da to uradite kada se vratite kući.Pozz.