ГРАДИМО КУЋУ ОД ТЕМЕЉА: Ватерполо клуб Партизан чека дуг процес опоравка

С. КРСТОВИЋ

21. 09. 2020. у 08:10

ГРАДИМО КУЋУ ОД ТЕМЕЉА: Ватерполо клуб Партизан чека дуг процес опоравка

FOTO: Ataimages

ДА легендарни ватерполисти нису одлучили да је последњи тренутак да спасу свој Партизан, питање је шта би било са једним од најтрофејнијих светских клубова.

Црно-бели су дотакли дно и због тога некадашњи капитен Никола Куљача, који је имао храбрости да седне у врућу директорску фотељу, истиче да крећу од нуле.

- Прве недеље говоре нам да нас очекује веома дуг процес опоравка, да је све девастирано и да морамо да почнемо од почетка. Немамо други избор, а да бисмо видели где смо, шта смо, ангажовали смо ревизорску агенцију, адвокатску канцеларију која ће да прочешља све уговоре - прича Куљача.

Рачун је блокиран већ четири године, дугови су се гомилали, а када су и деца почела да напуштају Бањицу, асови су одлучили да помогну клубу у којем су поникли.

- Наш једини мотив је да сви заједно некако средимо своју кућу. Већ неколико пута сам рекао да сви ми имамо две личне карте: једну коју издаје држава, и другу, спортску у којој је адреса Црнотравска 4. Видели смо да се наша кућа полако урушава и сада ћемо учинити све да се не сруши. Морамо да кренемо од темеља, да градимо полако... То је био једини мотив који нас је окупио у мају, јуну. Сада идемо даље и не сумњам да ћемо успети, јер нам је таква нарав - истиче Куљача.

СВИ СЕ ДОКАЗУЈЕМО

НОВИ стратег Милош Королија од почетка је био у плановима новог руководства:

- Он је ту шансу заслужио. Водио је Бањицу прошле године, а како је доста играча прешло у Партизан, логично је да Королија настави да ради са њима. То се често дешавало на Бањици и увек је било добро. Милошу желим све најбоље и да се докаже. У ствари, ове године сви се доказујемо, ја први.

Никола се при крају каријере запослио у Партизану, одакле је отишао 2010. Био је у ОКС, СС Београду, агенцији ВИНД...

- Ово је комплексна ситуација, јер има много проблема везаних за Спортски центар. Можда је и боље што сам нов у овом послу, јер овде морамо да направимо велики рез и анализу целе структуре, радног колектива базена и клуба. Једина ствар која једино штима је тренерски кадар и играчи. Првих дана успели смо да решимо проблем топле воде, то нам је и био први услов када смо дошли у клуб - наглашава Куљача.

Свестан је легендарни голман да морају да пазе на сваки динар...

- Знамо добро да не смемо да направимо грешку и да не повећавамо дуг. Ми смо подвукли црту, нећемо да трошимо ни динар више него што имамо. А за старе дугове ћемо видети после извештаја ревизора, адвоката, ако треба и финансијске полиције.

Црно-бели због тешке финансијске ситуације и веома младог тима ове године неће да играју у европским куповима. Не размишљају ни како да врате своје играче...

- Нећемо никога да отимамо, да врбујемо, јер се доста људи из других клубова потрудило да ове године имамо супер првенство. Томе се радујем и једино ми је криво што ми немамо значајнију улогу. Али, играчи који су дошли из Бањице имају прилику да докажу и покажу да ли могу да играју за Партизан какав ће бити за две године.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)