ВАТРОГАСАЦ УГАСИО ПОЛИЦАЈЦА: Николић одбранио титулу у српском стилу

Новости онлине

19. 09. 2020. у 09:54

ВАТРОГАСАЦ УГАСИО ПОЛИЦАЈЦА: Николић одбранио титулу у српском стилу

Фото: БСС

ДОМ културе у Обреновцу било је поприште врхунске борбе у бокс ноћи 19. септембра 2020. у којој је српски ас Марко Николић одбранио шампионски појас првака Медитерана у најпрестижнијој, WБЦ верзији.

Ватрогасцу и шампиону из Србије Николићу супротставио се полицајац и шампион из Француске Патрик Боа који је одмах по доласку у Београд најавио жестоку борбу и једини циљ, савладати Србина и однети појас у Француску.

Главна звезда вечери био је најбољи боксер Србије Марко Николић, боксер полутешке категорије (до 79 кг)  који је уочи уласка у ринг обећао изванредну борбу и  победу, затим обећање и испунио. У страховитом боју који су у рингу водили Марко и Патрик свих 10 рунди, публика преко малих ТВ екрана на ТВ Арена могла је да ужива и види тријумф нашег аса.

Меч је одржан без присуства публике услед мера спречавања и заштите од вируса корона на целокупној територији наше земље.

Најбољи боксер Србије, 31-  годишњи Марко након велике борбе са Французом у десет рунди стигао је до победе једногласном одлуком судија 3:0. Била је ово 26 узастопна победа Николића на профи сцени, без пораза.

Српски ас је потврдио оно што је говорио пре меча, да се одлично креће, да је спремам сто одсто и да је самопоуздање на највишем могућем нивоу.

- Одбранио сам титулу у српском стилу, своје чувам И браним, туђе не желим И немам. Ми никада и нисмо били освајачи, од постанка до дана данашњег ми смо увек искључиво бранили наше. Изгарао сам радећи, тренурајући, мислећи када ће доћи до овог тренутка услед отказа и померања меча због ЦОВИД ситуације, како ћу издржати сав тај притисак, да ли ће моје тело све то издржат Коначно, бајка о ватрогасцу И полицајцу је завршена, угасио сам тај пожар у рукама Француза, а наша сага која је трајала од јануара све до сада, добила је епилог у виду моје победе, одбране не само титуле већ и части, спортске, српске. Кренули смо силовито од самог старта, нисмо штедели један другог ни мало. Темпо је био све јачи, а ја сам вребао прилику за нокаут. Одлично сам се кретао, Француз такође који се показао као изузетно незгодан ривал. Како су рунде одмицале, имао сам осећај да тек добијам на убрзању и снази, што ми је и помогло да меч завршим онако као сам желео. Тактика је била да вежем што више разорних удараца, да га исцрпим и сломим његов отпор. Сматрам да сам много урадио на припремама које су се због короне и читаве ситуације око тога одужиле на скоро целу годину. Најважније је било да добијем на снази и да имам кондицију и издржим све напоре једне овако захтевне и исцрпљујуће борбе" - у једном даху говори након меча Николић.

Марко истиче да га Француз није изненадио отпором који је пружио.

- Брз, непредвидив и истрајан. То је доказао одмах у првим рундама нашег сусрета, када сам му задао ударце од којих је требао бити сломљен, али он је устајао и враћао се. Било ми је јако важно да останем смирен и концентрисан на мој план, распоредио сам снагу и чекао прави тренутак да завршим овај сусрет. Био сам спреман на најјачи темпо свих десет рунди, јер бокс је такав никада се не може предвидети колико ће борба трајати и којим ће путем ићи, увек су све опције у игри, па ко више издржи"

Након одбране титуле шампиона Медитерана WБЦ наредни циљ Николића је да стекне услов да у што скорије време се бори и за једну од европских титула.

- Овај садашњи тренутак јесте круна моје досадашње каријере, али сматрам да имам материјала за више, верујем да могу више И радићу већ од сутра на томе да одем не корак већ миљама даље. Хвала начелнику Радету Милошевићу, Ватргосном батаљону Вождовац, директору Дома културе у Обреновцу Иван Јегоровићу, менаџеру Луки Поповићу, кондоционом тренеру Стевану Јовановићу, свим спонзорима, посебно генералном спорнозру Александру Јовичићу и његовој фирми Еxецутиве дигитал, свим људима који су уз мене, који ме прате и пружају неизмерну подршку која ми много значи. Највећа захвланост иде мојој породици, супрузи Анђели која ме трпи све ово време, синовима Вуку и Луки, породици посвећујем ову победу", рекао је Николић, који је имао дугогодишњу блиставу каријеру у аматерском боксу, био је јуниорски и сениорски шампион Србије, учествовао на европским и светским првенствима, квалификацијама за ОИ, а преласком у профи ринг наставио је да ниже победе и забележио их је 26 до сада, ни један пораз.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)