ШТЕФАНЕК У СВОЈОЈ КУЋИ: Суботичани поносни на свог рвачког шампиона

Н. И.

18. 09. 2020. у 15:35

ШТЕФАНЕК У СВОЈОЈ КУЋИ: Суботичани поносни на свог рвачког шампиона

ФОТО: ССС

СПОРТСКИ савез Србије наставио је са својим редовним активностима и обиласцима територијалних спортских савеза и одржавањем панел дискусија.

Овог пута су градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града др Балинт Пастор примили у Градској кући представнике Спортског савеза Србије, председника Давора Штефанека, генералног секретара Горана Маринковића и правног саветника професора Ненада Ђурђевића. Састанку су присуствовали и спортски директор Рвачког клуба „Спартак“ Сретен Дамјановић и генерални секретар Спортског савеза Суботице Дејан Вуковић.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је истакао да су Суботичани поносни на олимпијског шампиона Давора Штефанека који председава Националним спортским савезом.

"Овај град изнедрио је многе врхунске спортисте. Многи садашњи и будући суботички шампиони су данас окупљени око Спортског савеза Суботице, који успешно предводи генерални секретар Дејан Вуковић и његов тим. Са скоро 150 спортских клубова, друштава и савеза, суботичка кровна спортска организација је међу најактивнијим у Србији, са поносном традицијом која је почела у овом облику 1961. године", нагласио је Стеван Бакић. Град Суботица је последњих година, како је истакао, имао одличну сарадњу како са националним, тако и са локалним савезом и она ће се у наредном периоду наставити.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се новоизабраном градоначелнику Суботице Стевану Бакићу и свим челним људима у Суботици и изразио наду да ће се добра сарадња наставити како би се спорт у Суботици подигао на још виши ниво.

"Припала ми је част да водим Спортски савез Србије пре три године и мислим да то добро радим заједно са  мојим сарадницима , а на првом месту уз помоћ генералног секретара Горана Маринковића и могу да обећам да ћемо да наставимо добру сарадњу, да организујемо панел дискусије, мале сајмове спорта, као што смо ове године у Суботици која је увек изузетан домаћин", рекао је Давор Штефанек.

Након састанка са градоначелником, представници Спортског савеза Србије одржали су панел дискусију за 13 територихалних спортаких савеза, Бачког округа и општина и градова у околини. Тако су и савези са севера Војводине, након Пчињског и Браничевског округа, имали прилику да поставе питања професору Ђурђевићу и размене искуства. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Професор Ђурђевић је на предавању истакао измене у правилницима и још једном скренуо пажњу на детаље у вези финансирања спорта. Спортски савез Србије наставиће да организује панел дискусије и у осталим окрузима Србије.

Н. И.
Фото ССС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)