МОК ПОСВЕЋЕН ОРГАНИЗАЦИЈИ ОИ: Не дозвољавају корони да их спречи

Бета

08. 09. 2020. у 12:38

МЕЂУНАРОДНИ олимпијски комитет (МОК) и Организатори Олимпијских игара у Токију покушавају да убеде јавност да ће се то такмичење одржати следеће године упркос пандемији вируса корона.

МОК ПОСВЕЋЕН ОРГАНИЗАЦИЈИ ОИ: Не дозвољавају корони да их спречи

Фото: Новости архива

Олимпијске игре у Токију требало је да се одрже овог лета, али су одложене на годину дана због пандемије. Председник Организационог одбора Тоширо Муто рекао је прошле недеље да вакцина није услов за одржавање Игара, а члан МОК који надгледа припреме за Олимпијске игре Џон Коутс рекао је да ће се такмичење одржати упркос пандемији.

Коутс ће у среду учествовати на онлајн састанку са члановима Извршног одбора МОК и очекује се да ће дати оптимистичну прогнозу.

У Јапану су претходних месеци обављене анкете у којима су компаније и јавност показали скептицизам око одржавања Игара.

- Можемо вам рећи да је МОК потпуно посвећен прослави 32. Олимпијских игара следеће године у Токију. Почели смо са формулисањем конкретних корака које ћемо предузети - рекао је портпарол Организационог комитета Маса Такаја.

Радна група састављена од челника Владе и Токија, медицинских експерата и челника Олимпијског савеза Јапана почела је прошле недеље низ састанака са циљем да се утврди да ли Токио следеће године може да организује Олимпијске игре.

На састанцима који ће се одржати у наредних неколико месеци разговараће се о томе како довести спортисте у Јапан, тестирању на корона вирус, мерама да се обезбеде борилишта, антивирусним мерама у Олимпијском селу, питања имиграције и статусу навијача.

На Олимпијским и Параолимпијским играма очекује се учешће од 15.400 спортиста. Уз њих, такмичењима ће присуствовати хиљаде тренера, техничког особља и представника медија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)