СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ У НОВОЈ МИСИЈИ: Помоћ локалним клубовима у Смедеревској Паланци

Новости онлине

02. 09. 2020. у 16:16

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ У НОВОЈ МИСИЈИ: Помоћ локалним клубовима у Смедеревској Паланци

Фото: ССС

ГЕНЕРАЛНИ секретар ССС Горан Маринковић посетио је Смедеревску Паланку и у разговору са председником општине и представницима Паланачког спортског савеза упознао се са ситуацијом у спорту ове општине.

- Упознати смо са плановима за развој спорта у Смедеревској Паланци, али и са потешкоћама које имају. Оно што смо нажалост приметили је недовољна ангажованост неких локалних клубова. Зато ћемо у договору са локалном самоуправом и паланачким спортским савезом у наредних неколико недеља организовати састанак са клубовима, како бисмо им још једном скренули пажњу на поштовање Закона о спорту и важност њихове ангажованости у спорту. Непоштовање закона, наношење штете спорту и ширење негативних утицаја неће бити толерисано. Такође поменули смо и обогаћење спортске понуде акцијама које ће покренути Спортски савез Србије а за које су врло заинтересовани људи у Смедеревској Паланци - поручио је генерални секретар Маринковић.

Спортски савез Србије наставиће да кроз организовање панел дискусија едукује спортске раднике и не оставља места за непоштовање закона и правилника при функционисању у спорту. Такође настоји се да се на што већи број територијалних спортских савеза увеже заједничким организовањем акција попут Малог сајма спорта, Сеоских игара Спортског савеза Србије, акције "Буди здрава - вежбај са нама”.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)