НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА СПОРТИСТИ ИСПАШТАЈУ: ССС у мисији помоћи спорту општине Блаце

Н. И.

18. 08. 2020. у 18:29

СПОРТСКИ савез Србије поред редовних активности труди се да максимално брзо и ефикасно помаже у отклањању недостатака у функционисању спорта у јединицама локалне самоуправе.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА СПОРТИСТИ ИСПАШТАЈУ: ССС у мисији помоћи спорту општине Блаце

Фото: ССС

Ове године општина Блаце се суочава са великим проблемом. Финансирање спорта од стране општине обустављено је у 2020. години, са назнакама да оно неће бити могуће ни у наредне две године. Спортски савез Србије желео је да на сугестију Министарства омладине и спорта организује низ састанака у циљу решавања овог питања.

Након више дописа са стране Спортског савеза општине Блаце и од стране локалне самоуправе, генерални секретар ССС Горан Маринковић и правни саветник професор Ненад Ђурђевић сазвали су састанак у општини заједно са тренутним председником општине, члановима општинског већа као и представницима општинског спортског савеза. Идеја је била да се заједничким састанком пронађе решење, како би спорт, односно спортисти и млади у Блацу што мање испаштали.

Kако је ситуација врло сложена, по конституисању нове општинске управе која се очекује за неколико дана, ССС ће наставити да иницира покретање конкретних корака како би се успоставило ново функционисање спорта на територији општине Блаце.

Спортски савез Србије се нада да ће и у овој општини успешно решити проблеме као што је то постигнуто већ у одређеном броју локалних самоуправа.

- Здрава спортска средина мора да постоји у сваком крају наше земље, а деци морамо обезбедити несметано бављење спортом како би имали здраву будућност. Нећемо дозволити да спортисти и млади у општини Блаце испаштају - закључио је генерални секретар ССС Горан Маринковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)