ЗАЈЕДНИЧКИМ РАД: Сарадња Спортског савеза Србије и Антидопинг агенције

Н. Иљукић

четвртак, 13. 08. 2020. у 17:07

ЗАЈЕДНИЧКИМ РАД: Сарадња Спортског савеза Србије и Антидопинг агенције

Фото: ССС

У време када се спорт у Републици Србији суочава са великим изазовима који су настали због пандемије вируса корона и када је важно да сви поштујемо прописане мере чиме обезбеђујемо заштиту свог здравља и својих најближих, Спортски савез Србије и Антидопинг агенција Републике Србије потписали су протокол о сарадњи.

Заједничким снагама желе да нагласе значај ове сфере у спорту и зато су предузели конкретне кораке. Спортски савез Србије већ дуги низ година има одличну сарадњу са АДАС. Размењују се информације, а у овим тренуцима не смемо заборавити на важност детаља које дели управо АДАС.

- Данас је потписан протокол о сарадњи ССС и АДАС и веома нам је драго што смо озваничили већ постојећу сарадњу. Као спортиста знам колико АДАС улаже напора у едукацију спортиста и спортских радника. Као председник Спортског савеза Србије задовољство је што можемо да удружимо снаге и већ у наредних пар дана организујемо онлине антидопинг едукацију, чиме ћемо омогућити нашим чланицама, са посебним акцентом на територијалне спортске савеза, да унапреде знање својих спортиста у области борбе против допинга у спорту. Сматрамо да је наша улога у едукацији спортиста и спортских радника веома важна и да је битно да ово време искористимо баш у овакве сврхе - рекао је председник ССС Давор Штефанек.

А директорка АДАС др Милица Вукашиновић Весић је додала:

- Антидопинг агенција Републике Србије је развила платформу за онлајн едукацију спортиста и спортских радника. Спортисти платформи приступају од своје куће чиме је омогућено да ни на који начин не угрожавају своје здравље. Не одузима много времена, а знање које ће стећи након овог "тренинга" веома је вредно. Задовољство је када брзо и лако постигнете договор као што смо данас са Спортским савезом Србије и верујем да ће наша сарадња у наредном периоду бити још интензивнија. Ово је само први у низу пројеката које ћемо заједнички спровести - рекла је Милица Вукашиновић Весић.

Спортски савез Србије снажно подстиче своје чланице да препоруче свим заинтересованим учесницима у спорту похађање ове онлајн едукације која је потпуно бесплатна и биће доступна свима путем линка.

Спорт позитивно утиче на радну етику, развој поштовања према другима, стварање пријатељстава, осећај среће и задовољства и здрав начин живота а кроз спорт се деца и омладина уче чистој игри, тимском духу и формирају ставове и вредности за цео живот.

Зато је неохопдно да обезбедимо да спорт остане чист, јер се борба против допинга у спорту односи пре свега на заштиту здравља спортисте а затим и на право спортисте на фер плеј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)