ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ: Српским спортистима бесплатно тестирање на Ковид-19

Танјуг

11. 08. 2020. у 11:32

ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ: Српским спортистима бесплатно тестирање на Ковид-19

Фото Dephositos

СВИМ српским спортистима и тренерима биће омогућено бесплатно тестирање на Ковид-19 захваљујући споразуму између Завода за спорт и Дирекције за националне референтне лабораторије.

Kако је на свечаном потписивању објаснио министар омладине и спорта Вања Удовичић у систему спорта има око 500.000 људи и њима ће, уз редовне здравствене прегледе у Заводу, сада бити омогућено и тестирање на корона вирус.

Уговор су потписали директор Завода за спорт Горан Бојовић и директор Дирекције Ненад Доловац.

- Омогућавамо целокупном систему спорта да има додатну заштиту и на одговаран начин превентивно санирамо здравствене неправилности и спречимо да се зарази више људи. У систему спорта има око 500.000 људи, осећамо велику друштвену одговорност, знамо да је значајно да смањимо могућност заражавања и несметано омогућавање тренинга и такмичења - рекао је Удовичић.

Он се посебно захвалио колегама министрима Браниславу Недимовићу и Златибору Лончару, који се како је рекао, по ко зна који пут помогли систему спорта.

- Ово је доказ да сви заједно као један тим можемо да победимо невидљвог непријатеља, да делујемо и превентивно и одговорно.Такође, ово је значајна и финансијска помоћ свим клубовима, на овај начин олакшавамо њиховим буџетима јер бесплатно сви могу да се тестирају. Важно је и из здравствених апсеката, али и за даље обављање тренинга и такмичења - истакао је Удовичић.

У име спортиста на подршци се захвалила олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић.

- Без подршке не бисмо успели да правимо врхунске резиктате. Хвала вам што бринете о нашем здрављу и олакшавате почетак нових такмичења и тренинга - рекла је Мандићева.

На свечаном потписивању уговора у Палати Србија били су присутнио министри Недимовић и Лончар, као и селектор ватерполиста Србије Дејан Савић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)