ПРЕТУЖНО Бобанина беба добро, али је НИЈЕ ВИДЕЛА пре смрти

Novosti online

21. 06. 2020. у 21:06

Вест да је преминула Бобана Момчиловић Величковић у црно је завила домаћу спортску јавност.

ПРЕТУЖНО Бобанина беба добро, али је НИЈЕ ВИДЕЛА пре смрти

Фото: Н. Скендерија

Вишеструка европска првакиња преминула је у 31. години, због компликација након порођаја.


Наиме, Бобана се породила пре двадесетак дана, а у међувремену је дошло до компликација због којих јој се стање погоршало. Лекари нису успели да јој спасу живот, двадесет дана је трајала њена борба, последњих седам - без свести, али... на крају је битку изгубила. Са друге стране, у овој трагедији беба није била угрожена, осећа се добро.
Бобана је била српска репрезентативка у стрељаштву, а последњи велики успех и трофеј, нашем спорту је донела 27. фебруара ове године када је у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара, освојила европску златну медаљу, њену трећу у каријери, а прву после 2012. године.
Ова девојка рођена у Бору 1990. године заблистала је у финалу у Вроцлаву иако је после првих пет метака заузимала последње осмо место. Након тога је погодила строги центар (10,9 поена), а онда ке кренула фантастична серија хитаца и уочи последњег обрачуна за злато имала је више од три поена предности у односу на Швајцаркињу Hајди Тихел Гербер, а у последњем хицу само је додатно увећала предност и на крају је освојила злато са 3.7 бодова предност.

Бобана је пре поменутог европског злата у Вроцлаву, најсјајније одличје освајала 2010. и 2012. године. Она је била двострука европска првакиња у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, победница светског купа у Минхену 2016. године. Била је део олимпијског тима Србије на Летњим олимпијским играма 2012. у Лондону, и на Играма 2016. у Рио де Жанеиру. На Играма у Рију освојила је 7. место у финалу дисциплине ваздушни пиштољ 10 метара.


(Блиц)
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)