ПОНОС СРБИЈЕ: Они су шампиони Европе у дефанзивном стрељаштву

Novosti online

13. 06. 2024. у 16:11

Српски савез за дефанзивно стрељаштво – ИДПА је учествовао прошлог викенда на Европском првенству у дефанзивном стрељаштву (ИДПА – интернатионал дефенсиве пистол ассоциатион) које се одржало на полигонима БТК стрелишта у близини Фота у Мађарској у периоду од 6. до 9. јуна 2024. године.

ПОНОС СРБИЈЕ: Они су шампиони Европе у дефанзивном стрељаштву

ФОТО: Приватна архива

Наступивши са 31 представником освојили су 22 одличја, од чега 6 златних медаља (укључујући Европског шампиона у ССП дивизији, Европског шампиона у Сениорима и Европског шампиона у Лаw Енфорцемент дивизији), 5 сребрних (укључујући Европског вице-шампиона у ЕСП (енханцед сервице пистол) дивизији као и Европску вице-шампионку у Ладy категорији, 9 бронзаних медаља и два одличја за четврто и пето место у најбројнијој дивизији ССП (стоцк сервице пистол) у класи СС.

Поред појединачних пласмана, тимови Српског савеза за дефанзивно стрељаштво су узели и треће место у ССП (стоцк сервице пистол) дивизији као и у ЦО (царрy оптиц) дивизији, док им је у ЕСП (енханцед сервице пистол) треће место измакло за само 4 секунде. 

ФОТО: Приватна архива

Имајући у виду да је дефанзивно стрељаштво релативно млад стрељачки спорт у Србији, као и да је Српски савез за дефанзивно стрељаштво прошле године основан, резултат који је остварен на овогодишњем Европском првенству утолико је значајнији имајући у виду да је ово био деби нашег тима на овом престижном такмичењу које се већ 25 година организује у Европи сваке друге године. Овај резултат свакако даје подстицај за даљи рад Савеза као и даљи развој овог спорта у Србији имајући у виду да ће наредне године бити организовано Светско првенство у САД, као и да постоје амбиције да се наредно Европско првенство у дефанзивном стрељаштву одржи у Србији. 

Узимајући у обзир напред наведено, надамо се да ће Министарство спорта као и надлежне институције у Републици Србији препознати значај даљег развоја овог стрељачког спорта као и његов значај за даљу промоцију стрељаштва, као једног од наших најтрофејнијих спортова, али и Републике Србије на међународном плану. 

ФОТО: Приватна архива

Српски савез за дефанзивно стрељаштво – ИДПА, посебну захвалност за подршку у остваривању наведених резултата на Европском првенству дугује несебичној подршци Савеза за практично стрељаштво Републике Србије – ИПСЦ и Спортског Савеза Србије, као и финансијској подршци златних спонзора Савеза – Триглав осигурању а.д.о. и Алта банци.

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
А ДВА ДАНА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ... Невероватан списак! Међународни олимпијски комитет објавио ко од Руса може на Игре Париз 2024

А ДВА ДАНА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ... Невероватан списак! Међународни олимпијски комитет објавио ко од Руса може на Игре "Париз 2024"

РАТ у Украјини и даље привлачи огромну пажњу широм планете, а најновије вести везане за тај сукоб, који Русија назива "специјална војна операција", долазе из сфере спорта. Наиме, постало је познато ко тачно од руских спортиста може на Олимпијске игре "Париз 2024", а тај списак је прилично кратак - јер су о њему одлучивали не само спортски, већ и политички параметри.

18. 07. 2024. у 13:59

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!