ПРЕД ОДБОЈКАШИЦАМА ЈОШ ЧЕТИРИ ИЗАЗОВА ПРЕ ОДЛУЧУЈУЋИХ БИТКИ ЗА ПЕХАР: "Морамо и можемо много боље"

С. Р.

01. 10. 2022. у 21:50

ЦИЉ је био сачувати енергију за битке које следе. Светско првенство у Холандији и Пољској изузетно је дугачко, а формат надметања је неуобичајена ситуација са којом се сусрећу одбојкашице Србије и остале учеснице.

ПРЕД ОДБОЈКАШИЦАМА ЈОШ ЧЕТИРИ ИЗАЗОВА ПРЕ ОДЛУЧУЈУЋИХ БИТКИ ЗА ПЕХАР: Морамо и можемо много боље

FOTO: FIVB

Наше даме су затвориле прву фазу такмичења победом над олимпијским шампионкама САД у групи Ц - 3:0, по сетовима 25:20, 25:23, 25:12.

После пет мечева у уводном делу, у наредној рунди следи још четири. Зато је посебно било битно свести утрошак енергије на минимум. Одбојкашице су замисли селектора Данијелеа Сантарелија спровеле у дело. Једини меч који се непланирано одужио је био против Бугарки, али су и ту показале дозу зрелости. Све остало је било беспрекорно, нејаке Канађанке, Немице и Казахстанке биле су лак залогај.

- Морамо још да напредујемо у неким сегментима, али сам видео и много позитивних ствари у нашој игри. Морамо да проучимо и лоше ствари. Сваки меч је важан за нас - истиче у први план италијански стратег.

Прилику да осете паркет добиле су скоро све играчице, што може да буде од изузетне важности у наставку шампионата.

- Дао сам прилику девојкама које досад нису играле много, јер је такмичење дуго и потребна ми је свака играчица. Важан је став које су показале на терену. Свима којима сам указао шансу унеле су у игру позитивну енергију и срећан сам због тога - истакао је Сантарели.

Још једна олакшавајућа околност за наше одбојкашице јесте то што ће се друга фаза играти у Лођу (од 4. до 9. септембра), па их не очекује напорно путовање какво су имале из Арнема на самом почетку првенства.

Са друге стране, група Б са којом се укрштамо играла се на северу Пољске - Гдањску. То би могло да представља мали хендикеп за Доминиканску Републику, Турску, Тајланд, али и домаћина. Осим тога што ће морати да се аклиматизују на услове у "Атлас арени", имаће дан мање за припрему. Дух рукометног система се проширио, па се у новоформирану групу Ф преносе сви бодови, а од укупно осам селекција које се укрштају само четири првопласиране избориће пласман у четвртфинале, односно завршне битке за трофеј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије